Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ ΣΤΟ ΜΑΚΡΥΚΑΜΠΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ


Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ   ΣΤΟ ΜΑΚΡΥΚΑΜΠΙ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια, για άλλη μια φορά, γιορτάσθηκε η μνήμη του μεγαλομάρτυρος  Φανουρίου του νεοφανούς στο γραφικό ξωκκλήσι της περιοχής Μακρυκάμπι του Δήμου Ερυμάνθου.

Το ξωκκλήσι βρίσκεται σε ερημική περιοχή και μέσα σε ένα θαυμάσιο φυσικό περιβάλλον. Το έφτιαξε η αγάπη του μακαριστού ιερέως π. Δημητρίου Ρόδη προς δόξαν Θεού και εις μνημόσυνον αιώνιον. Σήμερα, το προσέχει και το συντηρεί η πρεσβυτέρα του μαζί με τα παιδιά και εγγόνια της και αποτελεί κόσμημα της περιοχής. Όποιος περάσει από το δρόμο που οδηγεί Δεμέστιχα και Λεόντιο, συναντάει το εκκλησάκι, κοντοστέκεται, κάνει το Σταυρό του, ανάβει ένα κεράκι και συνεχίζει την πορεία του. 

Αποβραδίς, τελέσθηκε ο εόρτιος εσπερινός και ανήμερα πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην οποία προέστη ο Πρωτοπρεσβ. π. Δημήτριος Παπαγεωργίου, εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, ο οποίος μίλησε επίκαιρα αναφερόμενος στον νεοφανή Άγιο, αλλά και στα μηνύματα που εκπέμπει η γιορτή στον σημερινή εποχή. Μαζί του συλλειτούργησαν ο Πρωτοπρεσβ. π. Χρήστος Σιαμαντάς και ο Πρεσβ. π. Αλέξιος Γιαννακόπουλος.

Τόσο στον εσπερινό, όσο και στην Θεία Λειτουργία, συμμετείχε πλήθος κόσμου από τα γύρω χωριά, αλλά και πολλοί από την Πάτρα, οι οποίοι αψηφούν την απόσταση και προσέρχονται για να ζητήσουν την βοήθεια του λαοφιλούς Αγίου.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας,  τελέσθηκε τρισάγιο, όπως κάθε χρόνο, για την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού π. Δημητρίου Ρόδη και ευθύς αμέσως ευλογήθηκαν οι πολλές Φανουρόπιττες, που η ευλάβεια των πιστών προσέφερε εις τιμήν του Αγίου Φανουρίου, αλλά και «υπέρ υγείας και βοηθείας των προσφερόντων»  τους πλακούντας.

Παρευρέθη ο Δήμαρχος Ερυμάνθου κ. Θεόδωρος Μπαρής, η αντιδήμαρχος κ. Ευανθία Μπερδένη, Δημοτικοί και τοπικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ερυμάνθου.    

 


 





 

 

  

Δεν υπάρχουν σχόλια: