Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021

ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΣΤΟ ΛΟΦΟ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΗΣ

 

ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ

ΣΤΟΝ ΓΡΑΦΙΚΟ ΛΟΦΟ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑΣ

Την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021 μετά την τέλεση της θείας λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Χαλανδρίτσης, πραγματοποιήθηκε δενδροφύτευση στο Λόφο του προφήτη Ηλία που βρίσκεται Νότια του χωριού και αποτελεί κέντρο αναφοράς του χωριού, γιατί στο λόφο αυτό υπάρχει γραφικό και πανέμορφο ξωκκλήσι αφιερωμένο στον Προφήτη Ηλία, αλλά και αλσύλλιο από το 1936,  έργο του τότε εφημερίου και διδασκάλου Χρυσάνθου Φίλια.

Επειδή το αλσύλλιο έχει αδυνατίσει και έχουν ξεραθεί και αρρωστήσει αρκετά από τα δένδρα, ιδίως κυπαρίσσια, ο Πρωτοπρεσβ. π. Δημήτριος Παπαγεωργίου, Αρχιερατικός Επίτροπος Φαρρών, καταγόμενος από την Χαλανδρίτσα, και με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, σε συνεργασία με την Δασική Υπηρεσία Χαλανδρίτσας, προμηθεύτηκε φυτά (κουκουναριές, κυπαρίσσια, αριές, βελανιδιές, χαρουπιές κ.λ.π.) από το Δασικό Φυτώριο Λάππα, για να φυτευτούν.

Έτσι την Κυριακή στις 7 Φεβουαρίου 2021, εφαρμόζοντας την παλιά παράδοση της «ξέλασης» (βοήθεια σε ανήμπορους  ή προσφορά κοινωφελούς εργασίας) κάλεσε όλους τους φορείς της Χαλανδρίτσας να συμμετάσχουν στην δενδροφύτευση και στον εξωραϊσμό του Λόφου του Προφήτη Ηλία.

Πρωτοστατούσης της Εκκλησίας συμμετείχε στην όλη εκδήλωση ο Δήμος Ερυμάνθου με εκπρόσωπό του τον Αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτη Λαλιώτη, ο Πρόεδρος του τοπικού Συμβουλίου κ. Χαράλαμπος Λαλιώτης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος της περιοχής του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσης κ. Βασίλειος Κοτσώνης, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Χαλανδρίτσης κ. Κων/νος Σπυρόπουλος και πολλοί κάτοικοι της Χαλανδρίτσας, ιδίως οι νέοι, φορώντας όλοι μάσκες, λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού, και να περάσει το μήνυμα ότι πρέπει να προσέχουμε τον ύπουλο εχθρό και να δίνουμε το παράδειγμα της πρόνοιας και προστασίας.

Φυτεύτηκαν και ποτίστηκαν αμέσως περί τα 100 φυτά. Ήταν μια ωραία εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν όλοι οι φορείς της Χαλανδρίτσας και όπως τόνισε ο π. Δημήτριος, η προσπάθεια αυτή, όλοι μαζί με αγάπη, εκφράζει την ενότητα, την αγάπη, την ομόνοια, την σύμπνοια, αλλά και την προσφορά για το κοινό καλό των κατοίκων της Χαλανδρίτσας και ιδίως της νεολαίας της.

Στο τέλος ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου και ο π. Δημήτριος Παπαγεωργίου προσέφεραν σε όλους τους συμμετέχοντες παραδοσιακό κέρασμα, μέσα σε ατμόσφαιρα χαράς και προσφοράς.