Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΤΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ

Την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020, στη Χαλανδρίτσα Αχαΐας,  έδρα του Δήμου Ερυμάνθου και στο Νέο Δημαρχείο πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχριάνιτικης   Βασιλόπιττας. Παραυρέθηκε πλήθος κόσμου και εκπρόσωποι φορέων και αρχών από όλο το Νομό Αχαΐας.
Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ, εκπροσώπησε ο Πρωτοπρεσβ. π. Δημήτριος Παπαγεωργίου, Αρχιερατικός Επίτροπος Φαρρών, ο οποίος στον χαιρετισμό του μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, και ευχήθηκε ο νέος χρόνος να είναι  ευλογημένος, χαρούμενος, ειρηνικός, δημιουργικός και καρποφόρος. Η εποχή μας, τόνισε, είναι πολύ δύσκολη, τα προβλήματα πολλά, αλλά με τη χάρη του Θεού και την ευλογία του Αγίου Βασιλείου, αν έχομε πίστη, αγάπη και ενότητα, αυτό που εκφράζει και η Βασιλόπιττα, όλα θα τα ξεπεράσουμε και θα πάμε μπροστά. 


   

Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΤΑΣ ΣΤΟ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑΣ

Την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020, μέσα σε κλίμα χαράς και ενθουσιασμού, πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιττας  στο κατηχητικό Σχολείο του Αγίου Αθανασίου Χαλανδρίτσης. Μετά την Θεία Λειτουργία, συγκεντρώθηκαν τα Κατηχητόπουλα στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου και τραγούδησαν χαρούμενα εορταστικά τραγούδια. Την πίττα ευλόγησε ο Πρωτοπρεσβ. π. Δημήτριος Παπαγεωργίου, Αρχιερατικός Επίτροπος Φαρρών, ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό  της καθιέρωσης της πίττας, αλλά και στον συμβολισμό της που είναι η αγάπη και η ενότητα των ανθρώπων.