Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΣΤΟ ΦΑΡΡΑΙ

Με τις ευχές και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ και σε συνεργασία με το Σύλλογο Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος της περιοχής του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσης, την Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016, πραγματοποιήθηκε δενδροφύτευση στο χώρο του εξωκκλησιού, που είναι αφιερωμένο στον Άγιο Κωνσταντίνο και στη μητέρα του Αγία Ελένη, στο χωριό Φαρραί.
Στη δενδροφύτευση προσκλήθηκαν και συμμετείχαν οι μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου των Φαρρών, συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους. Επίσης συμμετείχε ο εφημέριος του Ιερού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου των Φαρρών π. Θεόδωρος Παπαδόπουλος, καθώς και ο Αρχιερατικός Επίτροπος Φαρρών π. Δημήτριος Παπαγεωργίου.
Το ύψωμα του λόφου του Αγίου Κωνσταντίνου γέμισε από τους μαθητές και από τις χαρούμενες φωνές τους. Με χαρά και προθυμία έπιαναν στα χέρια τους το τσαπί, αλλά και τα άλλα γεωργικά εργαλεία, και προσπαθούσαν με κέφι και προθυμία να φυτεύουν ένα δένδρο και να δείξουν με αυτό τον τρόπο την οικολογική τους ευαισθησία. Να αντισταθούν και να διαμαρτυρηθούν μ’ αυτό τον τρόπο, στη συντελούμενη καταστροφή του πλανήτη μας.    
Τα δένδρα του φυτεύτηκαν ήσαν κουκουναριές, κυπαρίσσια, χαρουπιές, βαγιές κ.λ.π. καλλωπιστικά φυτά, προσφορά του δασαρχείου Πατρών στο Σύλλογο Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος της Περιοχής του Κ.Υ. Χαλανδρίτσης.  
Μετά τη δενδροφύτευση ο π. Δημήτριος, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, ευχαρίστησε τους μαθητές και τους καθηγητές που συμμετείχαν, τονίζοντας πως η ενέργεια αυτή είναι πολύ θεάρεστη, εφόσον προστατεύουμε τη φύση που μας χάρισε ο Θεός, γιατί καταστροφή της δημιουργίας σημαίνει και καταστροφή και θάνατο του ανθρώπου.

Επίσης ευχήθηκε κάθε ευλογία από το Θεό και καλή δύναμη στο έργο των καθηγητών, φωτισμό και καλή πρόοδο των μαθητών, ώστε να γίνουν ενεργοί και χρήσιμοι πολίτες, με τις πρεσβείες των Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, αλλά και της Παναγίας που εί ναι η προστάτιδα του χωριού Φαρρές.