Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΝΙΣΤΡΑ ΦΑΡΡΩΝ



ΕΟΡΤΗ   ΤΟΥ  ΑΓΙΟΥ   ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
ΣΤΗΝ  ΚΑΛΑΝΙΣΤΡΑ  ΦΑΡΡΩΝ

         Πολλοί Ιεροί Ναοί είναι αφιερωμένοι στη μνήμη του Αγίου και ενδόξου ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του θαυματουργού.
         Στην Καλάνιστρα του τ. Δήμου Φαρρών ο ενοριακός Ναός είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους κατά την οποία και πανηγυρίζει το χωριό. 
    Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, επισκέφθηκε το χωριό και τέλεσε την Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, οι οποίοι είχαν κατακλύσει τον Ιερό Ναό παρά τη βροχή και δριμύ ψύχος που ερχόταν από το απέναντι βουνό τον Ερύμανθο. Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία όχι μόνο των ντόπιων κατοίκων, αλλά και αυτών που κατάγονται από το χωριό και μένουν  συνήθως στην Πάτρα ή και αλλού, αλλά και πάρα πολλών νέων  και νεανίδων, που ήρθαν να προσευχηθούν και να ζητήσουν τη βοήθεια του προστάτη του χωριού τους Αγίου Χαραλάμπους. 
            Εκτός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας έλαβαν μέρος ο ιερέας του χωριού π. Σπυρίδων Γκολώνης, ο Αρχιμ. και Διευθυντής του Τηλεοπτικού και του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ι. Μητροπόλεώς μας π. Χρύσανθος Στελλάτος, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Φαρρών Πρωτοπρεσβ. π. Δημήτριος Παπαγεωργίου, ο Πρωτοπρεσβ. π. Παναγιώτης Ρόδης καταγόμενος από την Καλάνιστρα,   ο Πρεσβ. π. Άγγελος Μπουλιέρης και ο Πρωτοδιάκονος Σεραφείμ Αργυρόπουλος. 
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας μίλησε επίκαιρα και αναφέρθηκε στη σημασία της τιμής προς τους Αγίους της Εκκλησίας μας, οι οποίοι είναι η παρηγοριά μας και τόνισε τη σχέση που έχουν οι Άγιοι με τον τόπο που τιμώνται αλλά και με την προστασία των κατοίκων της περιοχής ππου τιμώνται.
Έκανε αναφορά στα πολλά θαύματα του  Αγίου Χαραλάμπους, που μαρτύρησε υπέργηρος σε ηλικία 113 ετών, για του Χριστού την πίστη την αγία και τέλος υπενθύμισε το θαύμα που έκανε ο Άγιος στην κατοχή και έσωσε από βέβαια σφαγή τους κατοίκους των Φιλιατρών από των Γερμανών.
Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας προχείρισε σε Οικονόμο τον εφημέριο του χωριού π. Σπυρίδωνα Γκολώνη, ο οποίος με ευλάβεια, ζήλο και φόβο Θεού επιτελεί τα ιερατικά του καθήκοντα στο μικρό χωριό της Καλάνιστρας, καθώς επίσης και στο διπλανό χωριό τον Κάλανο, στα οποία τρέχει και προσφέρει παντοιοτρόπως την ιερατική του διακονία.  
Στην Καλάνιστρα γιόρτασε και ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών της περιοχής του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσης  τον προστάτη του Άγιο Χαράλαμπο. 
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ευλόγησε και έκοψε την πίττα του Συλλόγου, τους ευλόγησε και τους επήνεσσε για το θεάρεστο έργο το οποίο επιτελούν.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αιμοδοτών κ. Αθανάσιος Θεοδωρόπουλος, ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας για την πολύπλευρη συμπαράστασή του, για την παρουσία του και την ευλογία του προς το Σύλλογο και μίλησε για τους στόχους του Συλλόγου. 
Μετά τη Θεία Λειτουργία το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Καλάνιστρας παρέθεσε μικρή δεξίωση  στο Πνευματικό κέντρο της Ενορίας, στο οποίο παλιά στεγαζόταν το Δημοτικό Σχολείο, το οποίο.
Στις εορταστικές εκδηλώσεις συμμετείχε ο Δήμαρχος Ερυμάνθου κ. Αθανάσιος Καρπής, πρόεδροι τοπικών συμβουλίων, πολιτιστικών συλλόγων και αντιπροσωπεία του Συλλόγου Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος της περιοχής του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσης.