Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ ΣΤΟ ΜΑΚΡΥΚΑΜΠΙ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ


 

       Για άλλη μία φορά γιορτάσθηκε  πανηγυρικά η μνήμη του Αγίου Φανουρίου στο ομώνυμο εκκλησάκι που βρίσκεται στην περιοχή Μακρυκάμπι στο δρόμο προς τα Δεμέστιχα του Δήμου Ερυμάνθου.

   


Το ξωκκλήσι αυτό το έφτιαξε ο μακαριστός π. Δημήτριος Ρόδης, που υπηρετούσε για πάρα πολλά χρόνια στο Μοίραλι και είχε τα κτήματά του εκεί. Το εκκλησάκι συνεχίζουν να το φροντίζουν η πρεσβυτέρα του και τα παιδιά του και είναι ένα πραγματικό κόσμημα της όλης περιοχής. 

         Την παραμονή τελέσθηκε πανηγυρικός εσπερινός από τον π. Χρήστο Σιαμαντά, εφημέριο του Βασιλικού, ανήμερα προέστη της Θείας Λειτουργίας ο Πρωτοπρεσβ. π. Δημήτριος Παπαγεωργίου, Αρχιερατικός Επίτροπος Φαρρών, ο οποίος μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, και κήρυξε τον θείο λόγο, αναφερόμενος στον Άγιο Φανούριο, αλλά και στα μηνύματα που μας δίνει σήμερα το νεοφανές συναξάρι του. Μαζί του συλλειτούργησε και ο π. Ιωάννης Σαμοΐλα, εφημέριος του Κομπηγαδίου.

         Πλήθος κόσμου συμμετείχε των Ιερών Ακολουθιών, από τα γύρω χωριά, τη Χαλανδρίτσα, αλλά και από την πόλη των Πατρών. Παρευρέθη ο Δήμαρχος Ερυμάνθου κ. Θεόδωρος Μπαρής, αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ερυμάνθου.