Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Ιερά Αγρυπνία στο Κομπηγάδι 19-08-2015


Στον πέτρινο  και πολύ παλιό Ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο παλιό Κομπηγάδι, (το μοναδικό χτίσμα που σώζεται στο παλιό χωριό) στις 19 προς 20 Αυγούστου τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία προς βοήθεια και αγιασμό των κατοίκων του χωριού αλλά και όλων των παρευρισκομένων.
Πλήθος κόσμου συμμετείχε στην Ιερά Αγρυπνία. Συμμετείχε σύσσωμο όλο το χωριό, κάτοικοι των Πατρών καταγόμενοι από το Κομπηγάδι, αλλά και από άλλες περιοχές. Ήταν ένα πραγματικό  «α ν τ ά μ ω μ α»   όλων των καταγομένων από το χωριό.
Στην Ιερά Αργυπνία έλαβαν μέρος ο Αρχιερατικός Επίτροπος Φαρρών, Πρωτοπρεσβ. π. Δημήτριος Παπαγεωργίου, εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροοπολίτου μας, ο εφημέριος του Ναού π. Ιωάννης Σαμοϊλα και ο εφημέριος του Ρίου π. Νικόλαος Δαραμούσκας
Μετά τη Θεία Λειτουργία, στον αύλιο χώρο και κάτω από το σεληνόφως, οι κάτοικοι του χωριού, προσέφεραν σε όλους τους παρευρισκομένους γλυκίσματα, αναψυκτικά και φαγητά.
Η όλη εκδήλωση έκλεισε με τους γεροντότερους να τραγουδούν δημοτικά παραδοσιακά τραγούδια του τραπεζιού και κλέφτικα. 




Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΙΣ ΚΥΔΩΝΙΕΣ ΦΑΡΡΩΝ

     
Με εξαιρετική λαμπρότητα γιορτάσθηκε η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στις Κυδωνιές Φαρρών.
      Πλήθος κόσμου συνέρευσε στον πανηγυρίζοντα Ιερό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στις Κυδωνιές. Οι πιστοί από το πρωί κατέκλεισαν τον  Ιερό Ναό με αποτέλεσμα να γεμίσει ο Ιερός Ναός αλλά και όλος ο αύλιος χώρος.
      Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Αρχιερατικός Επίτροπος Φαρρών Πρωτοπρεσβ. π. Δημήτριος Παπαγεωργίου που συλλειτούργησε με τον εφημέριο του Ιερού Ναού π. Μιλτιάδη Σχοινά.
     Στο τέλος της Θείας λειτουργίας έγινε η καθιερωμένη ιερά λιτανεία πέριξ του Ιερού Ναού και η Ενορία σε συνεργασία με τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο προσέφεραν γλυκίσματα και αναψυκτικά στους συμμετέχοντας πιστούς.
        Το χορευτικό του Βασιλικού χόρεψε τέλος παραδοσιακούς χορούς και καταχειροκροτήθηκε.