Σάββατο 19 Μαρτίου 2022

Ο ΔΗΜΟΣ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ ΣΤΑ ΑΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ 1821

 


Την Τετάρτη 15  Μαρτίου 2022 στην αίθουσα του Δήμου Ερυμάνθου, στη Χαλανδρίτσα, παρουσιάσθηκε ο τόμος:  «Ο Δήμος Ερυμάνθου στα αχνάρια του 1821» τον οποίο επιμελήθηκε ο κ. Χρήστος Μούλιας.

Ο τόμος αυτός αναδεικνύει στις σελίδες του στοιχεία της τοπικής ιστορίας των χωριών του Δήμου Ερυμάνθου κατά την περίοδο της Εθνικής Παλιγγενεσίας. Πέρα από τα ιστορικά στοιχεία τα οποία είναι πολύ αξιόλογα, καταγράφονται παραδόσεις και προφορικές μαρτυρίες με σκοπό να τις κληροδοτήσουν στις μελλοντικές γενιές για να μάθουν ποιοι ήσαν οι πρόγονοί τους, τι έπραξαν για το υπέρτατο αγαθό της ελευθερίας, και πως οι νεώτεροι πρέπει να το  εκτιμούν και να αγωνίζονται.

Στην εξαιρετική αυτή εκδήλωση το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ, εκπροσώπησε  ο Πρωτοπρσβ. π. Δημήτριος Παπαγεωργίου, Αρχιερατικός  Επίτροπος Φαρρών, ο οποίο ς στην προσλαλιά του μετέφερε τις ευχές και τα συγχαρητήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας για την όλη εκδήλωση και την έκδοση του τόμου, και αναφέρθηκε στην προσφορά της  Χαλανδρίτσας, αλλά και των άλλων χωριών, στον ξεσηκωμό του Γένους  για την απόκτηση του μεγάλου και ανεκτίμητου  αγαθού της ελευθερίας, το οποίο πρέπει να διαφυλάξουμε οι νεώτεροι ως κόρη οφθαλμού.