Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑ ΠΡΟΗΓΙΑΜΕΝΩΝ ΤΙΜΙΩΝ ΔΩΡΩΝ ΣΤΟ ΕΚΚΛ. ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ

Την Παρασκευή 26 Απριλίου 2013 τελέσθηκε Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στο Παρεκκλήσιο του Εκκλησιαστικού Λυκείου Πατρών.
     Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ.
     Τη Θεία λειτουργία τέλεσαν ο Αρχιμ. π. Γερβάσιος Παρεκεντές, Διευθυντής της Εκκλ. Εστίας και ο Πρωτοπρεσβ. π. Δημήτριος Παπαγεωργίου.
      Ο Σεβασμιώτατος στο τέλος μίλησε επίκαιρα στα παιδιά. Ανεφέρθη στο βαθύτερο περιεχόμενο των αγίων ημερών, λέγοντας ότι όλοι πρέπει να αντιληφθούμε το νόημα του Πάθους, αλλά και της Αναστάσεως. Ανέφερε ότι το κορυφαίο γεγονός στην Εκκλησία μας είναι η Ανάσταση του Χριστού. Χωρίς την Ανάσταση δεν θα υπήρχε Εκκλησία. Με την Ανάσταση πείσθηκαν οι μαθητές ότι ο Χριστός είναι ο Υιός του Θεού, ο Σωτήρας και Λυτρωτής του κόσμου.
    Παράλληλα εξήγησε τη βαρύτητα της Ιερωσύνης, τονίζοντας την ανωτερότητα του Ιερέα έναντι των αγίων Αγγέλων και ανέφερε το γεγονός ότι οι Άγγελοι δεν μπορούν να τελέσουν το μυστήριο της Θ. Ευχαριστίας. Όταν λειτουργούν οι Ιερείς, οι Άγγελοι που συμπαρίστανται και κυκλώνουν το Θυσιαστήριο "ζηλεύουν"  τους Ιερείς  που πιάνουν με τα γήινα χέρια τους τον ίδιο τον Κύριο και τον προσφέρουν προς αγιασμό των πιστών.
     Τέλος, ευχήθηκε σε όλους καλή δύναμη στο έργο τους, στους δε μαθητάς Καλή Ανάστασηκαι να έχουν καλή πρόοδο και επιτυχία στις εξετάσεις που θα γίνουν μετά το Πάσχα, αφού γρήρορα τελειώνουν τα μαθήματα.-