Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΓΕΝ. ΕΚΚΛ. ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ 13-09-2012




ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ  2012 -  2013
Στις 13 Σεπτεμβρίου 2012 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, επεσκέφθηκε το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο Πατρών και τέλεσε τον αγιασμό επι τη ενάρξει της νέας σχολικής χρονιάς.
       Μετά την τέλεση του αγιασμού ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε τους μαθητές και ιδιαίτερα τους μαθητές της πρώτης τάξεως. Απευθυνόμενος σε όλους τους μαθητάς είπε ότι τους αγαπάει όλους ανεξαιρέτως, και θα στέκεται δίπλα τους σαν πατέρας. 
         Ανεφερε επίσης ότι σκοπός του Εκκλησιαστικμού Λυκείου είναι να προετοιμάσει στελέχη για να υπηρετήσουν την Εκκλησία, από διαφόρους τομείς και ιδιαίτερα στο να γίνουν κληρικοί. Εμείς όλοι θέλουμε να γίνουν κληρικοί και γι'  αυτό καλλιεργούμε την κλίση.Όμως χρειάζεται και η άνωθεν κλήση, που καλεί ο ίδιος ο Θεός. 
        Το σχολείο μας, είναι ένα σύγχρονο σχολείο, το οποίο δεν παρέχει μόνο εκπαίδευση και στείρες γνώσεις, αλλά παρέχει σωστή παιδεία παράλληλα με την καλλιέργεια των αρετών.
         Καλή δύναμη και καλή σχολική χρονιά. 
     Στη συνέχεια έλαβε το λόγο ο Διευθυντής του  Σχολείου κ. Ιωάννης Κόττορος, ο οποίος ευχαρίστησε στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας για το άοκνο και πατρικό ενδιαφέρον του για το Σχολείο και αυτό αποδεικνύεται από το ότι σε καιρούς δύσκολους, έχτισε και παρέδωσε αυτό το κτίριο για τη στέγαση του Λυκείου μας.  
        Ανέφερε επίσης ότι θα λειτουργήσει και η Εκκλησιαστική Εστία για τη φιλοξενία των μαθητών που προέρχονται από άλλους νομούς της πατρίδος μας.-