Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΝΔΗΛΙΟΥ

Ο Αύγαρος, βασιλιάς της Εδέσσης της Μεσοποταμίας υποδέχεται και λαμβάνει το Άγιον Μανδήλιον
Για 14η φορά πανηγύρισε μεγαλοπρεπώς το μοναδικό γραφικό εκκλησάκι αφιερωμένο στην αχειροποίητη εικόνα του Κυρίου μας, ήτοι το Άγιον Μανδήλιον, που βρίσκεται στην περιοχή της Σάπιας Βρύσης στην Αρχιερατική Περιφέρεια Φαρρών.   
Το Εκκλησάκι το έκτισε το 2002 η κ. Βασιλική Αργυροπούλου – Σκόνδρα από τη Χαλανδρίτσα, σε κτήματά της στην περιοχή της Σάπιας Βρύσης, μέσα σε ένα καταπράσινο από μεγάλα δένδρα τοπίο, στις παρυφές του Παναχαϊκού και σε υψόμετρο περίπου 1.000 μέτρων.
Το εκκλησάκι, σήμερα το προσέχουν και το συντηρούν ο κ. Γεώργιος Σκόνδρας μετά της συζύγου του Μαρίας και συνεχίζουν την παράδοση αειμνήστου μητρός των Βασιλικής Σκόνδρα.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, πολλοί πιστοί από τη Χαλανδρίτσα, το Λεόντιο, αλλά και παραθεριστές της περιοχής συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Φαρρών Πρωτοπρεσβ. π. Δημήτριο Παπαγεωργίου, ο οποίος μίλησε επίκαιρα αναφερόμενος στην ιστορία του της Θεοτεύκτου εικόνος του Αγίου Μανδηλίου, αλλά και στη σημασία που έχουν  οι άγιες εικόνες στη ζωή των πιστών.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, οι υπεύθυνοι του Ιερού Ναού, συνεχίζοντας την παράδοση της αειμνήστου μητρός των, προσέφεραν στο κατάστημά τους στη Χαλανδρίτσα, προσέφεραν καφέ, γλυκά, αναψυκτικά και γεύμα στους συμμετέχοντας της πανηγύρεως.