Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΚΚΛ. ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΡΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ



     


    Με τη δέουσα λαμπρότητα και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η πεντηκοστή επέτειος της επανακομιδής της Αγίας Κάρας του Αποστόλου Ανδρέου το Σάββατο 27 και Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014.
    Το απόγευμα της Κυριακής πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτάνευση της Κάρας του Αγίου, ξεκινώντας η λιτανευτική πομπή από τον Ναό του Αγίου Ανδρέου προς την Ιχθυόσκαλα, όπου εψάλη αγιασμός για την έναρξη της νέας αλιευτικής περιόδου και από εκεί διά θαλάσσης στον μόλο του Αγίου Νικολάου.
    Στην πλατεία τριών Συμμάχων τελέσθηκε δοξολογίακαι στη συνέχεια η λιτανευτική πομπή μέσω της οδού Αγίου Ανδρέου κατέληξε πάλι στον ναό του Αγίου Ανδρέου.
Σε ολόκληρη τη λιτανεία έδωσε δυναμικό παρόν αντιπροσωπεία Ιεροσπουδαστών του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου Πατρών, συνοδευόμενοι από τον Θεολόγο καθηγητή κ. Κώσταλο Νικόλαο. Οι μαθητές εξέφρασαν την απέραντη ικανοποίησή τους, για την τιμή και την ευλογία που είχαν, να περιστοιχίζουν σε ολόκληρη την λιτανεία την Αγία Κάρα,  τον πολύτιμο αυτό θησαυρό των Πατρών.

    Την επομένη ημέρα, Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου, επισκέφτηκαν το σχολείο μας οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ζιχνών και Νευροκοπίου κ.κ. Ιερόθεος και Πρεβέζης κ.κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενοι από τον σεπτό μας ποιμενάρχη, Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο. 
      Ο Διευθυντής του σχολείου μας κ. Ι. Κόττορος και το διδακτικό προσωπικό, καλωσόρισαν  τους Σεβασμιώτατους Αρχιερείς οι οποίοι μίλησαν με πολλή αγάπη στους Ιεροσπουδαστές και κατόπιν ξεναγήθηκαν στους χώρους του Σχολείου και της Εκκλησιαστικής Εστίας. 
     Οι Αρχιερείς συνομίλησαν αρκετή ώρα με τους μαθητές, δίνοντάς τους συμβουλές και πνευματικές νουθεσίες. Δεν παρέλειψαν μάλιστα να εκφράσουν  το θαυμασμό τους για το Σχολείο, το υπερσύγχρονο αυτό «κόσμημα», το οποίο υλοποίησε η απεριόριστη αγάπη και το πατρικό ενδιαφέρον του Σεπτού Ποιμενάρχου της Εκκλησίας των Πατρών, κ.κ. Χρυσοστόμου.
Στη Βιβλιοθήκη του Σχολείου

.