Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ ΣΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΗΣ





Την Τετάρτη  31 Οκτωβρίου στις 5,00 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ τέλεσε την ακολουθία των θυρανοιξίων στο ωραίο, γραφικό και πέτρινο εκκλησάκι που βρίσκεται σε περίοποτη θέση στο Κέντρο Υγείας Χαλανδρίτσης και είναι αφιερωμένο στους Αγίους Αναργύρους.
Πλήθος πιστών από τη Χαλανδρίτσα και από όλα τα χωριά της δικαιοδοσίας του Κ.Υ. Χαλανδρίτσης κατέκλεισαν τον χώρο έξω από το εκκλησάκι περιμένοντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας για την τελετή των θυρανοιξίων.
Στο τέλος της τελετής, ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην αξία που έχει η κάθε εκκλησία, όσο μικρή και αν είναι αυτή, στα δάκρυα και στις προσευχές των πιστών, που πρώτα απ’  όλα ζητούν τη βοήθεια του ιατρού των ψυχών και των σωμάτων, των αγίων του και ιδιαίτερα των αγίων Αναργύρων που ήσαν ιατροί και προσέφεραν την ιατρική τους επιστήμη σε όλους φιλαδέλφως «αναργύρως».
Τέλος ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην ανοικοδόμηση του Ιερού Ναού και ευχήθηκε στο Διευθυντή, στο ιατρικό, στο νοσηλευτικό, στο διοικητικό προσωπικό, αλλά και σέ όλους τους εργαζομένους, να έχουν τη βοήθεια του Θεού με τις πρεσβείες των Αγίων και Θαυματουργών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού.
Στην ακολουθία συμμετείχαν ο Πρωτοπρεσβ. π. Δημήτριος Παπαγεωργίου, Αρχιερατικός Επίτροπος Φαρρών και οι ιερείς π. Νικόλαος Δεκής, π. Γρηγόριος Πετρούτσος, π. Γρηγόριος Λουμπαρδέας, π. Ανδρέας Μπακαλάρος, π. Νικόλαος Βγενόπουλος, π. Ιωάννης Σαμοΐλα, π. Θεόδωρος Παπαδόπουλος και ο Αρχιδιάκονος π. Σεραφείμ Αργυρόπουλος.
Επίσης παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Φαρρών κ. Αθανάσιος Καρπής, ο κ. Θεόδωρος Μπαρής, ο Πρόεδρος του τοπικού Συμβουλίου Χαλανδρίτσης κ. Παναγιώτης Παπαγεωργίου, ο Διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Χαλανδρίτσης, ο Διοικητής του τοπικού πυροσβεστικού κλιμακίου, ο πρ. Διευθυντής του Κ.Υ. Χαλανδρίτσης κ. Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών του Κ.Υ.Χ. η πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Υγείας και Περιβάλλονος του Κ.Υ.Χ. και άλλοι επίσημοι.
Μετά το πέρας της ακολουθίας το προσωπικό του Κ.Υ.Χ. προσέφεραν κέρασμα σε όλους τους παρευρισκομένους.   
Την άλλη ημέρα, 1η Νοεμβρίου, ανήμερα της εορτής, της θείας Λειτουργίας προέστη ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας Πρωτοπρεσβ. π. Δημήτριος Παπαγεωργίου, ο οποίος μίλησε επικαίρως, αναφερόμενος στα μυνήματα της εορτής των Αγίων Αναργύρων στον σύγχρονο κόσμο. Μαζί του συλλειτούργησαν και οι ιερείς π. Νικόλαος Δεκής και π. Νικόλαος Βγενόπουλος.