Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΤΑΣ 26-1-2012


ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 26-1-2012 και ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΠΙΤΑΣ

     Στις 26 Ἰανουαρίου τελέσθηκε Θεία Λειτουργία στο Παρεκκλήσιο του Ιερού Χρυσοστόμου στο Γενικό  Εκκλησιαστικὸ Λύκειο Πατρών, απὸ τον Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Γερβάσιο Παρακεντέ, με συλλειτουργοὺς τον Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβ. π. Δημήτριο Παπαγεωργίου και τον Διάκονο Χρήστο Λυκουρέση, επί τη εορτή της Ανακομιδής των λειψάνων του Ιερού Χρυτσοστόμου. 
Στή Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ὁ Σεβασμιώτατος μας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ο  οποίος ευλόγησε την αρτοκλασία και κήρυξε τον θείο λόγο στο Διδακτικὸ και λοιπὸ προσωπικό του Σχολείου και τους Μαθητάς.
Μετὰ την Θεία Λειτουργία στην μεγάλη αίθουσα του Εκκλησιαστικοῦ Λυκείου έγινε η τελετὴ της κοπής της Βασιλόπιτας ἀαὸ τον Σεβασμιώτατο, ο οποίος ευχήθηκε τα δέοντα στον Διευθυντή, τους Καθηγητάς και τους Μαθητάς και έδωσε πατρικές συμβουλές για την περαιτέρω πρόοδο και επιτυχία των παιδιών.
Ο Διευθυντὴς κ. Ἰωάννης Κόττορος μίλησε με θερμὰ λόγια ευχαριστώντας τον Σεβασμιώτατο για την αγάπη του και το πατρικό του ενδιαφέρον για το Εκκλησιαστικὸ Λύκειο και ευχήθηκε στον σεπτὸ Ποιμενάρχη μας έτη πολλὰ με την ευκαιρία των ονομαστηρίων του.
Επίσης, εκπρόσωπος των μαθητών, ευχαρίστησε και εξέφρασε τον σεβασμὸ και τις υιϊκὲς ευχὲς όλων των μαθητών προς τον Σεβασμιώτατο ποιμενάρχη μας.