Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΙΑΣΜΕΝΩΝ ΤΙΜΙΩΝ ΔΩΡΩΝ ΣΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ

        Σε κλίμα κατάνυξης τελέσθηκε την Παρασκευή 3 Απριλίου 2015,  η Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στο Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο Πατρών, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ.
        Συμμετείχε ο Αρχιμ. π. Γερβάσιος Παρακεντές, Δ/ντής της Εκκλησιαστικής Εστίας, ο Πρωτοπρεσβ. π. Δημήτριος Παπαγεωργίου, τ. γραμματέας του Σχολείου και ο π. Δημήτριος Αποστολόπουλος, μαθητής της Α΄ τάξεως.
        Το αναλόγιο πλαισίωσε η χορωδία του Σχολείου, υπό τη Δ/νση του Διευθυντού κ. Ιωάννου Κόττορου και του καθηγητού της Βυζ. Μουσικής κ. Παύλου Μάλλιαρη.
        Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος προς τους μαθητές, το Σχολικό Σύμβουλο κ. Δημήτριο Δημακόπουλο, τους Εκπαιδευτικούς και το υπόλοιπο προσωπικό του Λυκείου, τόνισε το νόημα της συγχωρητικότητας  και της συγγνώμης. Προέβαλε μάλιστα ως παράδειγμα και προτύπωση του Ιησού Χριστού τον Ιωσήφ τον Πάγκαλο, ο οποίος παρά τις αδικίες που υπέστη, κυρίως από τους δικούς του ανθρώπους, συγχώρησε όλους όσους τον έβλαψαν.
        Το ίδιο συνέβη και με τον Ιησού πάνω στο Σταυρό, όπου με απλωμένα χέρια, συγχώρεσε τους σταυρωτές του λέγοντας «Πάτερ άφες αυτοίς ου γαρ οίδασι τι ποιούσι».
        Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους υγεία, πρόοδο και Πάσχα πανευφρόσυνο.
        Ο Διευθυντής κ. Ιωάννης Κόττορος, ευχαρίστησε για άλλη μια φορά τον Σεβασμιώτατο για το ανύσταχτο ενδιαφέρον και την αγάπη του προς το Σχολείο και τόνισε ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της Μ. Τεσσαρακοστής τελούνταν ανελλιπώς όλες οι ιερές ακολουθίες, υπό την καθοδήγηση του π. Γερβασίου Παρακεντέ, τον οποίο και ευχαρίστησε.