Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΟΥ ΕΝ ΒΟΥΝΕΝΟΙΣ ΣΤΑ ΛΑΚΚΩΜΑΤΑ ΦΑΡΡΩΝ

Έξω από τα χωριό Λακκώματα του Δήμου Ερυμάνθου κάτω από τις χιονισμένες κορυφές του Ωλενού μέσα σε έλατα και βαθύσκια πλατάνια, με πολλά τρεχούμενα νερά, βρίσκεται το γραφικό εξωκκλήσι αφιερωμένο στον Άγιο Νικόλαο τον εν Βουνένοις.
 Κάθε χρόνο, στις 10 Μαΐου, οι κάτοικοι των Λακκωμάτων τιμούν τον Άγιο Νικόλαο τον εν Βουνένοις, αλλά και τον Άγιο Νικόλαο των Μύρων. Η μνήμη του Αγίου Νικολάου του εν Βουνένοις είναι κανονικά την προηγούμενη ημέρα, στις 9 Μαΐου.
Οι κάτοικοι του χωριού, αλλά και πιστοί  από όλα τα γύρω χωριά, ανηφορίζουν άλλοι με αυτοκίνητα και άλλοι με τα πόδια, μέσα από γραφικά μονοπάτια, για να πάνε στο εκκλησάκι και να προσκυνήσουν ευλαβικά τους δύο αγίους που σέβονται και τιμούν ιδιαιτέρως.
Υπάρχει παράδοση στο χωριό, η οποία μεταφέρεται από γενιά σε γενιά, ότι ο Άγιος Νικόλαος ο εν Βουνένοις, που έζησε τον 8ο  αιώνα, πέρασε από το χωριό των Λακκωμάτων πριν το μαρτυρικό του τέλος στα Βούνενα της Θεσσαλίας, γι’ αυτό και οι κάτοικοι αφιέρωσαν το εκκλησάκι στη μνήμη του.
Στη Θεία Λειτουργία λειτούργησε ο Πρωτοπρεσβ. Δημήτριος Παπαγεωργίου, Αρχιερατικός Επίτροπος Φαρρών, ο οποίος εκπροσώπησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ, μαζί με τον εφημέριο του χωριού π. Κων/νο Σταθόπουλο.


Ο δραστήριος πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού, σε συνεργασία με τον εφημέριο του χωριού, διοργάνωσαν την εορτή πολύ ωραία και στο τέλος προσέφεραν γλυκίσματα και παραδοσιακό φαγητό σε όλους τους παρευρισκομένους. Η όλη εορτή έκλεισε με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς.