Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΑΓΙΑΣ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗΣ ΚΥΔΩΝΙΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑΣ

Κτιτορική επιγραφή
Στις 25  Σεπτεμβρίου 2012 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ τέλεσε τα εγκαίνια στο  Εξωκκλήσι της Αγίας Ευφροσύνης στην περιοχή Σταμέϊκα   Χαλανδρίτσης Πατρών.


Το  Εκκλησάκι το ανήγειρε ιδίοις εξόδοις ο  θεοσεβής Κωνσταντίνος Ν. Στάμος εις μνήμην της γυναίκας του Ευφροσύνης το 1994, και το δώρισε στην ενορία του που είναι η Κοίμησις της  Θεοτόκου Κυδωνιών Χαλανδρίτσης. 
       Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, επεσκέφθη το Εκκλησάκι με τον Αρχιερατικό Επίτροπο Φαρρών π. Δημήτριο Παγεωργίου και αφού διεπίστωσε ότι συντρέχουν όλοι οι κανονικοί λόγοι, απεφάσισε όπως την 25η Σεπτεμβρίου 2012, που είναι και η μνήμη της Οσίας Ευφροσύνης, όπως τελέσει τα εγκαίνια του Ναού και να παραδοθεί έτσι κανονικώς στην λατρεία του Τριαδικού μας Θεού. 
       Τα εγκαίνια έγιναν πανηγυρικά από τον σεπτό ποιμενάρχη μας και συμμετείχαν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης και Ηγούμενος της Ι.Μονής Αγίων Πάντων Τριταίας π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος, ο Αρχιερατικος Επίτροπος π. Δημήτριος Παπαγεωργίου και Ιερείς ομόρων χωρίων. Επίσης παρευρέθη και ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Χρύσανθος Στελλάτος, Δ/ντής του Τ/Σ  "ΛΥΧΝΟΣ" της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.  
        Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας μίλησε επίκαιρα, συνεχάρη το κτίτορα και τόνισε κλείνοντας την ομιλία του ότι τα εγκαίνια του κάθε Ναού  πρέπει να αναγάγουν τον κάθε πιστό και στον δικό του εγκαινισμό, να εγκαινίζεται, δηλαδή, πνευματικά.  
Ο Σεβασμιώτατος με τον κτίτορα κ. Κ. ΣΤΑΜΟ