Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΗ ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑ ΑΧΑΪΑΣ



Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάσθηκε η εορτή του Αγίου Νικολάου στην Χαλανδρίτσα. 
Κοντά στη Βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Αθανασίου, στο κέντρο του χωριού, βρίσκεται εκκλησάκι αφιερωμένο στον Άγιο Νικόλαο. Στη σημερινή του μορφή χτίσθηκε το 1969, πάνω σε ερείπια άλλης εκκλησίας που είχε πυρποληθεί από τους Τούρκους το 1770, στην επανάσταση του Ορλώφ. 
Κάθε χρόνο στις 6 Δεκεμβρίου, αλλά και στις 10 Μαΐου όλοι οι κάτοικοι του χωριού, και των δύο ενοριών, εκκλησιάζονται στο εκκλησάκι αυτό ζητώντας τις πρεσβείες του τόσο λαοφιλούς αγίου, του Αγίου Νικολάου. 
Έτσι και φέτος πλήθος πιστών  κατέκλυσε το χώρο μέσα και έξω από την εκκλησία για να εκφράσουν τον σεβασμό, την τιμή, την ευγνωμοσύνη και την αγάπη τους στον Άγιο Νικόλαο. 
Την θεία λειτουργία τέλεσε ο Πρωτοπρεσβ. π. Δημήτριος Παπαγεωργίου  μαζί με τον εορτάζοντα π. Νικόλαο Δεκή της άλλης ενορίας του χωριού, της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Ευχαρίστηση και συγκίνηση προκάλεσε προς όλους τους πιστούς η παρουσία και ο εκκλησιασμός των παιδιών του Νηπιαγωγείου της Χαλανδρίτσας, που με τις χαρούμενες φωνούλες τους, μετά τη Θεία Λειτουργία, ζέσταναν την παγωμένη ατμόσφαιρα του Δεκεμβρίου" .