Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤΗ ΧΡΥΣΑΥΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ






Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάσθηκε και φέτος η εόρτιος μνήμη της Αγίας ενδόξου μεγαλομάρτυρος Κυριακής στη Χρυσαυγή του  Ελληνικού του τ. Δήμου Φαρρών και νυν  Ερυμάνθου.
            Το Εκκλησάκι βρίσκεται έξω από το χωριό πάνω σε ένα λόφο, δεσπόζει της περιοχής και η σημερινή του μορφή ανάγεται  στα πρώτα χρόνια της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821.
            Από ευρήματα συνάγεται ότι υπήρχε από παλιά εκκλησία στο χώρο αυτό και μάλιστα χρησιμοποιείτο και ως κοιμητήριο.  
            Κάθε χρόνο οι κάτοικοι της Χρυσαυγής (παλιά ονομασία «Μπολιώτη»), και αυτοί που παραμένουν στο χωριό, αλλά και αυτοί που έχουν μετοικήσει στα αστικά κέντρα, συμμετέχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις, εκκλησιάζονται και κατόπιν στο χωριό ανοίγουν τα σπίτια τους και δέχονται όσους παρευρίσκονται   στη γιορτή της Αγίας Κυριακής, την οποία τιμούν ιδιαιτέρως.  
            Στη φετινή γιορτή, της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Πρωτοπρεσβ. π. Δημήτριος Παπαγεωργίου, Αρχιερατικός Επίτροπος Φαρρών,  ο οποίος μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, μίλησε επίκαιρα, αναφέροντας πως η Αγία Κυριακή είναι προστάτης των πασχόντων από κατάθλιψη, αυτής της φοβερής ασθένειας της εποχής μας.