Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

ΕΟΡΤΗ ΕΙΣΟΔΙΩΝ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΟ ΦΑΡΡΑΙ ΑΧΑΪΑΣ



Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η μεγάλη θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στον  πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των φαρρών του Δήμου Ερυμάνθου.
Στην πανήγυρη παρευρέθη και τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης μας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, συμπαραστατούμενος από τους Ιερείς Πρωτοπρεσβ. π. Δημήτριο παπαγεωργίου, Αρχιερατικό Επίτροπο Φαρρών, τον εφημέριο του Ιερού Ναού π. Θεόδωρο Παπαδόπουλο, τον π. Νικόλαο Βγενόπουλο, τον π. Ιωάννη Σαμοΐλα, και τον συνταξιούχο πρώην εφημέριο του χωριού π. Αθανάσιο.

Πλήθος λαού κατέκλυσε τον ιερό ναό, παρά την μεγάλη κακοκαιρία, που ήλθαν να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας μας και να ζητήσουν την συμπαράστασή της.
Εκκλησιάσθηκαν όλα τα Σχολεία του χωριού Νηπιαγωγείο, Δημοτικά, Γυμνάσιο και Λύκειο με μεγάλη προσοχή και ευλάβεια, συνοδευόμενα τα παιδιά από τους δασκάλους και καθηγητάς τους.  
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο πρώτο μέρος στη σημασία της μεγάλης Θεομητορικής εορτής καθώς επίσης και στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών με τον σωστό τρόπο. Είπε σε κάποια στιγμή χαρακτηριστικά: «Ας τα αφήσουμε στα χέρια Του...»

Στο δεύτερο μέρος της ομιλίας του παρουσίασε στους μαθητάς, αλλά και σε όλο το εκκλησίασμα, με πολύ παραστατικό τρόπο τα Ιερατικά άμφια όλων των βαθμών της Ιερωσύνης, δηλαδή του Διακόνου, του Πρεσβυτέρου και του Επισκόπου, αναλύοντας και τον συμβολισμό εκάστου.  
Στο τέλος της θείας Λειτουργίας τίμησε τον συνταξιούχο ιερέα π. Αθανάσιο με το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου.

Στην πανήγυρη παρευρέθησαν ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδος κ. Απόστολος Κατσιφάρας, ο Δήμαρχος Ερυμάνθου κ. Αθανάσιος Καρπής, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πατρών και Αντιδήμαρχος Ερυμάνθου κ. Ιωάννης Σουβαλιώτης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Χαλανδρίτσας,  ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Τμήματος Χαλανδρίτσας, ο πρόεδρος του τοπικού Συμβουλίου και άλλοι εκπρόσωποι αρχών και φορέων.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, προσεφέρθη κέρασμα σε όλους τους παρευρισκομένους στο ωραίο Πνευματικό Κέντρο της Εκκλησίας.