Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΚΚΛ. ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ



ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

     Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ τελέστηκε την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012 θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσιο του Εκκλησιαστικού Λυκείου Πατρών. Λειτουργοί ήσαν ο Αρχιμ. π. Γερβάσιος Παρακεντές, Δ/ντής της Εκκλ. Εστίας και ο Πρωτοπρεσβ. π. Δημήτριος Παπαγεωργίου, γραμματέας του Σχολείου. Παρόντες ήταν όλοι οι μαθητές του σχολείου, καθώς επίσης το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό του Σχολείου και της Εκκλησιαστικής Εστίας. Η τέλεση της Θείας Ευχαριστίας έγινε με αφορμή την λήξη των μαθημάτων για τις διακοπές των Χριστουγέννων.  
     Ο Σεβασμιώτατος μίλησε, όπως πάντα, με πατρική αγάπη στα παιδιά και τους τόνισε την ιδιαίτερη σημασία της ενανθρώπισης του Υιού του Θεού, για τη σωτηρία του ανθρώπου. Παράλληλα δεν παρέλειψε να τους υπενθυμίσει τις υποχρεώσεις που έχουν ως μαθητές, συμβουλεύοντάς τους να μην παραμελούν την πνευματική και μαθητική τους πρόοδο. Ευχήθηκε σε όλους να περάσουν καλές γιορτές με υγεία και το 2013 να αποβεί μία καλή, ειρηνική και δημιουργική χρονιά.
    Ο Διευθυντής του Λυκείου μας κ. Κόττορος Ιωάννης απευθύνθηκε με τη σειρά του στον Σεβασμιώτατο, αντευχόμενος και ευχαριστώντας τον για τη στήριξη και την συμπαράστασή του στο έργο του Σχολείου και της Εστίας.
   
    Ακολούθησε μικρή δεξίωση στην τραπεζαρία της Εστίας και κατόπιν ο Σεβασμιώτατος δέχτηκε σε εξομολόγηση μαθητές και εκπαιδευτικούς. Στη συνέχεια ευλόγησε την τράπεζα και παρακάθησε μαζί με τους μαθητές και το διδακτικό προσωπικό στο γεύμα.


ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ 2013

      Στη Χαλανδρίτσα Αχαΐας και στην αίθουσα τελετών του νέου κτιρίου του Δημοτικού Σχολείου, έγινε την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013 και ώρα και 11,30΄ η κοπή της Βασιλόπιττας του Δήμου  Ερυμάνθου.
       Παρέστησαν ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, πρόεδροι και σύμβουλοι των τοπικών συμβουλίου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ. Α. Κατσιφάρας και εκπρόσωποι φορέων και Συλλόγων. 
       Την πίττα ευλόγησε και έκοψε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Φαρρών Πρωτοπρεσβ. Δημήτριος Παπαγεωργίου, εκπρόσωπός του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, ο οποίος και μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του.

       ΔΗΜΟΣ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Δήμαρχος Ερυμάνθου κ.Θάνος Καρπής
και το Δημοτικό Συμβούλιο
σας προσκαλούν
στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας
που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Εκδηλώσεων
του Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίτσας,την
Κυριακή 27 Ιανουαρίου και ώρα: 11:30 π.μ.

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑΣ 2013

Η εορτή του Αγίου Αθανασίου στη Χαλανδρίτσα 18-10-2013
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η εορτή του πολιούχου της Χαλανδρίτσας Αγίου Αθανασίου, Πατριάρχου Αλεξανδρείας. 
      Το εσπέρας τελέσθηκε πανηγυρικός εσπερινός στον οποίο έλαβε μέρος και ο Αρχιμ. π. Γερβάσιος Παρακεντές. 
       Την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε πανηγυρική Αρχιεραστική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο. 
       Εκτός από τον εφημέριο του Ι. Ναού π. Νικόλαο Μαυροειδή, έλαβαν μέρος και λειτούργησαν μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας ο Αρχιερατικός Επίτροπος Φαρρών Πρωτοπρεσβ. π. Δημήτριος Παπαγεωργίου, ο π. Παναγιώτης Νικολόπουλος, ο π. Νικόλαος Δεκής και  ο π. Νικόλαος Βγενόπουλος. 
       Κατά τήν αναχώρησή του από τη χαλανδρίτσα, ο Σεβασμιώτατος επεσκέφθη το Αστυνομικό τμήμα Χαλανδρίτσας και στη συνέχεια το Δημαρχείο του Δήμου Ερυμάνθου και ευχήθηκε στον εορτάζοντα Δήμαρχο κ. Αθανάσιο Καρπή χρόνια πολλά και καλή επιτυχία στο έργο του.