Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ - ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑ

Ο Σύλλογος Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος της περιοχής του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσης, σε συνεργασία με 20 τοπικούς Πολιτιστικούς Συλλόγους διοργάνωσε την 4η γιορτή  για το γνήσιο παραδοσιακό μας ποτό το ΤΣΙΠΟΥΡΟ, στο κατάμεστο από φορείς, παραγωγούς και επισκέπτες κτήμα Διαμαντή.
Παραβρέθηκαν: Ο Αρχιερατικός Επίτροπος Φαρρών, Πρωτοπρεσβ. Δημήτριος Παπαγεωργίου, εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου, απευθύνοντας σχετικό χαιρετισμό.
Ο Περιφερειάρχης κ. Απόστολος Κατσιφάρας, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γεώργιος Αγγελόπουλος, ο Δήμαρχος Ερυμάνθου κ. Αθανάσιος Καρπής,  ο Αντιδήμαρχος Ερυμάνθου κ. Δημ. Ραβάνης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ερυμάνθου κ. Θεόδωρος Μπαρής, ο Διευθυντής της Γ΄ ΔΟΥ Πατρών κ.Παναγιώτης τζὀλας, Δημοτικοί Σύμβουλοι, πρόεδροι τοπικών Συμβουλίων κ.λ.π.
Στο προεδρείο συμμετείχαν η κ. Τασία Τογιοπούλου, πρόεδρος, ο κ. Ηλίας Γκοτσόπουλος και ο κ. Ιωάννης Δετοράκης.
Ομιλήτριες ήσαν  η κ. Μαρία Ζερβού, από την Αθήνα και η κ. Μαρία Σιαμπάνη, από την Πάτρα.
Οι ομιλήτριες με πολύ γλαφυρό, απλό και κατανοητό τρόπο μετέδωσαν τις γνώσεις και την εμπειρία τους για τη σωστή και ποιοτική παραγωγή του Εθνικού μας προϊόντος, του Τσίπουρου. Ενημέρωσαν με απλά λόγια τους παραγωγούς πως μπορούμε να αποστάξουμε ένα σωστό τσίπουρο, αλλά και από την άλλη πλευρά ευαισθητοποίησαν το κοινό για την κατανάλωση ενός γνήσιου Ελληνικού προϊόντος, το οποίο όταν παράγεται σωστά, γίνεται το καλλίτερο ποτό.
Μετά τις ομιλίες διατυπώθηκαν αρκετές και αξιόλογες ερωτήσεις που απαντήθηκαν από τις ομιλήτριες.
Στη συνέχεια ακολούθησε πρόγραμμα ομαδικό από πέντε χορευτικά της περιοχής μας με δημοτικά και λαϊκά τραγούδια, με υπεύθυνο το χοροδιδάσκαλο κ. Νικόλαο Κοτσόκολο. Τελειώνοντας τα χορευτικά, κλήθηκαν όλοι οι παρευρισκόμενοι να χορέψουν και να γλεντήσουν.


Οι Σύλλογοι που συμμετείχαν, ιδίοις εξόδοις, προσέφεραν σε όλους τους παρευρισκομένους εκλεκτούς μεζέδες μαζί με τσίπουρο.