Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ ΣΤΟ ΜΑΚΡΥΚΑΜΠΙ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ Ν. ΑΧΑΪΑΣ

 


Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ   ΣΤΟ ΜΑΚΡΥΚΑΜΠΙ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια, για άλλη μια φορά, γιορτάσθηκε η μνήμη του μεγαλομάρτυρος  Φανουρίου του νεοφανούς στο γραφικό ξωκκλήσι της περιοχής Μακρυκάμπι του Δήμου Ερυμάνθου.

 Το εκκλησάκι αυτό έφτιαξε η αγάπη του μακαριστού ιερέως π. Δημητρίου Ρόδη, που ήταν εφημέριος στο χωριό Μοίραλι, προς δόξαν Θεού και εις μνημόσυνον αιώνιον. Σήμερα, το προσέχει και το συντηρεί η πρεσβυτέρα του μαζί με τα παιδιά και εγγόνια της και αποτελεί κόσμημα της περιοχής.

Αποβραδίς, τελέσθηκε ο εόρτιος εσπερινός και ανήμερα πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην οποία συλλειτούργησαν ο Πρωτοπρεσβ. π. Δημήτριος Παπαγεωργίου, Αρχιερατικός Επίτροπος Φαρρών, ο Πρωτοπρεσβ. π. Παναγιώτης Ρόδης, εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Λάγγουρα, και ο Πρεσβ. π. Αλέξιος Γιαννακόπουλος, εφημέριος στα χωριά Μοίρα και Μοίραλι.

Τόσο στον εσπερινό, όσο και στην Θεία Λειτουργία, συμμετείχε πλήθος κόσμου από τα γύρω χωριά, αλλά και πολλοί από την Πάτρα, οι οποίοι αψηφούν την απόσταση και προσέρχονται για να ζητήσουν την βοήθεια του λαοφιλούς Αγίου.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας,  τελέσθηκε τρισάγιο, όπως κάθε χρόνο, για την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού π. Δημητρίου Ρόδη και ευθύς αμέσως ευλογήθηκαν οι πολλές Φανουρόπιττες, που η ευλάβεια των πιστών προσέφερε εις τιμήν του Αγίου Φανουρίου, αλλά και «υπέρ υγείας και βοηθείας των.

Παρευρέθη ο Δήμαρχος Ερυμάνθου κ. Θεόδωρος Μπαρής, η αντιδήμαρχος κ. Ευανθία Μπερδένη, ο κ. Διαμαντής Κανελλόπουλος, αρχηγός της Μείζονος Αντιπολιτεύσεως του Δήμου Ερυμάνθου, καθώς επίσης Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, αλλά και πολλοί υποψήφιοι  των επερχόμενων εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.