Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Εκδρομή Κατηχητικών Ομάδων Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέου Πατρών



Με πολύ κέφι και ενθουσιασμό, το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013, πραγματοποιήθηκε προσκυνηματική εκδρομή της κατηχητικής ομάδας του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέου Πατρών, με προορισμό την Ιερά  Μονή Παναγίας Ελεούσης,  στην Πιτίτσα Πατρών.
          Συγκεντρωθήκαμε με ανυπομονησία από πολύ νωρίς στο προαύλιο του Ιερού Ναού του Αγίου Ανδρέου και ξεκινήσαμε  συνοδευόμενοι από τον Προϊστάμενο του Ναού Πρωτοπρεσβύτερο π. Νικόλαο Σκιαδαρέση  και τους υπευθύνους του κατηχητικού έργου της ενορίας, π. Σπυρίδωνα Αλεξανδρή, εφημέριο του Ναού και την κ. Γεωργία Κεκάτου, κατηχήτρια, αλλά και από κάποιους γονείς.

          Όταν φθάσαμε στο Μοναστήρι, η ηγουμένη της Μονής, γερόντισσα Μακαρία και όλες οι μοναχές,  μας υποδέχθηκαν με περισσή  αγάπη και  μας οδήγησαν αρχικά στο καθολικό της Μονής, όπου τελέσαμε Ιερά παράκληση στην Παναγία μας και ψάλλαμε και άλλους ύμνους. Η  Ηγουμένη μας καλοσώρισε και μας μίλησε για την ιστορία αλλά και για την προσφορά της Ιεράς Μονής.  
          Ο π. Νικόλαος Σκιαδαρέσης, με αφορμή μία εικόνα της Παναγίας μας, της Κουκουζέλισας, ιστορημένη με τη ρίζα του Ιεσαί, στην οποία εικονίζεται με τους προφήτες, μίλησε για τις προτυπώσεις της Θεοτόκου στην Παλαιά Διαθήκη και έκανε ιδιαίτερο λόγο για τη σωτηριολογική σημασία της Παναγίας  στο έργο της Θείας Οικονομίας και της σωτηρίας του ανθρώπου. Επίσης αναφέρθηκε και στη σημασία των ιερών εικόνων και στη διδασκαλία της Εκκλησίας μας για την τιμητική προσκύνηση των Ιερών Εικόνων και των Ιερών Λειψάνων.   
Στη συνέχεια προσκυνήσαμε τα Ιερά Λείψανα και τμήμα της Αγίας Ζώνης της Παναγίας μας, που βρίσκονται τεθησαυρισμένα  στην Ιερά Μονή και φυλάσσονται στο παρεκκλήσιο που είναι αφιερωμένο στην Αγία Μακρίνα.
 Μετά το προσκύνημα, οι μοναχές μας πρόσφεραν πλούσιο μοναστηριακό κέρασμα στο Αρχονταρίκι της Μονής και είχαμε την ευκαιρία παιδιά και γονείς να συνομιλήσουμε με την Ηγουμένη για διάφορα πνευματικά θέματα.
Τέλος,  βγήκαμε και παίξαμε  στον υπαίθριο χώρο της Μονής, τραγουδήσαμε χριστιανικά και παραδοσιακά εθνικά τραγούδια και απολαύσαμε την ηλιόλουστη ημέρα και το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον.
          Αργά το μεσημέρι, πλημμυρισμένοι από πνευματική χαρά και πλούσιες ευλογίες από το ιερό προσκύνημα, πήραμε το δρόμο της επιστροφής.
          Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους πιο πάνω αναφέραμε και να ευχηθούμε να έχουμε όλοι μας  την ευλογία του Θεού, με τις πρεσβείες της Παναγίας μας και του Αγίου Ανδρέου, του Πολιούχου και προστάτου μας.