Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ








ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2009-2010


Την 15η Σεπτεμβρίου 2009 και ώρα 9,00 π.μ. ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, τέλεσε την ακολουθία του αγιασμού στο Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο Πατρών επί τη ενάρξει της νέας σχολικής περιόδου.


Ο Σεβασμιώτατος, ευχήθηκε σε όλους τους μαθητές να έχουν καλή χρονιά και καλή πρόοδο και καλωσόρισε τους νέους μαθητές της Α΄ τάξεως. Ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι σήμερα η κοινωνία μας έχει μεγάλες απαιτήσεις και οι κληρικοί μας για να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους, πρέπει, όχι μόνο να είναι μορφωμένοι, αλλά και καλλιεργημένοι πνευματικά. Η μόρφωση, για να είναι σωστή, πρέπει να συνδυάζεται και με την αγιότητα του βίου. Οι ιεροσπουδαστές αποτελούν τα φυτώρια της Εκκλησίας μας. Συνεχάρη το Διευθυντή, τους Καθηγητές και το λοιπό προσωπικό για το άοκνο ενδιαφέρον που επιδεικνύουν στην πρόοδο των μαθητών. Στην συνέχεια, ο Διευθυντής κ. Ιωάννης Κόττορος, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, για το ενδιαφέρον που καθημερινά επιδεικνύει για το Σχολείο μας. Ανέφερε ότι την προηγούμενη σχολική χρονιά αποφοίτησαν από τη Γ΄ τάξη 7 μαθητές, ένας από αυτούς εισήχθη στη Θεολογική Σχολή, όγδοος σε Πανελλαδική κλίμακα και τέσσερις από τους υπόλοιπους ενεγράφησαν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο Εκκλησιαστικό μας Ι.Ε.Κ. Στην πρώτη τάξη ενεγράφησαν 18 μαθητές.

Ακολούθησε μικρή δεξίωση στο γραφείο του Συλλόγου των Καθηγητών, ο Σεβασμιώτατος συνομίλησε με τους καθηγητές και προσέφερε στους μαθητές μία εικόνα ως ευλογία και γλυκίσματα.