Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024

Η ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΣΤΗΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑ

 


Την 30η Ιανουαρίου, εορτή των Αγίων Τριών Ιεραρχών και Οικουμενικών Διδασκάλων, προστατών των Ελληνικών γραμμάτων και της παιδείας μας, τελέσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Χαλανδρίτσης.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Πρωτοπρεσβ. π. Δημήτριος Παπαγεωργίου,  Αρχιερατικός Επίτροπος Φαρρών, ο οποίος μετέφερε και τις ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, στους μαθητές, δασκάλους και καθηγητές, αλλά και στους γονείς των μαθητών Νηπιαγωγείου, Δημοτικού Σχολείου, Γυμνασίου και Λυκείου Χαλανδρίτσης, οι οποίοι  σύσσωμοι συμμετείχαν στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Συλλειτούργησε μαζί του και ο εφημέριος του χωριού Πρεσβ. π. Νικόλαος Βγενόπουλος.

 Συμμετείχαν επίσης και οι δάσκαλοι του Δημοτικού Σχολείου Λεοντίου, οι οποίοι  δεν μπόρεσαν να μεταβούν στο Λεόντιο, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, μεγάλη χιονόπτωση.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εξεφώνησε η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίτσης, κ. Σοφία Πασχαλίδου, η οποία με λόγο απλό, αλλά μεστό, αναφέρθηκε στη ζωή, την πολυδιάστατη προσφορά, αλλά και την αρετή που καλλιέργησαν οι σήμερα εορτάζοντες άγιοι  και έγιναν οι φωτεινοί μας οδοδείκτες. 

Μετά την Θεία Λειτουργία, στη Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίτσης, έγινε και η κοπή της Βασιλόπιττας και ανταλλάχθηκαν ευχές για μία ευλογημένη, χαρούμενη, ειρηνική και γεμάτη προκοπή και πρόοδο χρονιά.      



ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΤΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Κ.Υ. ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΗΣ

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

         ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑΣ

ΜΕΛΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ

 



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με την παρουσία πολλών μελών και φίλων του Συλλόγου, καθώς και φορέων της περιοχής την Κυριακή 21 Ιανουαρίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ερυμάνθου στη Χαλανδρίτσα έγινε η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Προστασίας Υγείας & Περιβάλλοντος της περιοχής του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας στα πλαίσια της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την Ετήσια Γενική Συνέλευση για τον Απολογισμό, Διοικητικό & Οικονομικό και την Έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής. Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης ορίστηκε ο κ. Θεοδωρόπουλος Αθανάσιος του Ασημάκη με συμπροεδρεύοντες  τους κκ. Σπηλιόπουλο Ηλία και Κοτσώνη Ηλία.

Τον Διοικητικό Απολογισμό παρουσίασε ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου κ. Πολυδωρόπουλος Ιωάννης και τον Οικονομικό Απολογισμό ο Ταμίας κ. Δελαπόρτας Ανδρέας. Η Έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής  παρουσιάστηκε από τον Πρόεδρο αυτής κ. Κοτσώνη Βασίλειο. Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε τα πεπραγμένα και την οικονομική διαχείριση του έτους 2023.

Μετά την παρουσίαση του ετήσιου απολογισμού του Συλλόγου τον λόγο έλαβε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Δετοράκης Ιωάννης, ο οποίος ανεφέρθη στην ειλημμένη απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου, αναγόρευσης της κ. Ιωάννας Θεοδωροπούλου, ως επίτιμης προέδρου του Συλλόγου Προστασίας Υγείας & Περιβάλλοντος της περιοχής του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας για την μεγάλη και πολυετή προσφορά της στον Σύλλογο και η οποία απόφαση ενεκρίθη ομοφώνως από τους παριστάμενους.      

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα ευλόγησαν ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κκ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ και Αρχιερατικός Επίτροπος του τέως Δήμου Φαρρών π. Δημήτριος Παπαγεωργίου και ο π. Νικόλαος Βγενόπουλος, εφημέριος της τοπικής Ενορίας. Ο π. Δημήτριος, αφού αναφέρθηκε με θερμά λόγια στη βιωματική σχέση του με τον Σύλλογο, στους στόχους και στις συνεχείς δράσεις του Συλλόγου για το Περιβάλλον και τη ν Υγεία, ευχήθηκε σε όλους υγεία, ευτυχία και δύναμη. Ακολούθως ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Δετοράκης Ιωάννης, απηύθυνε χαιρετισμό και ευχές για καλή και δημιουργική χρονιά.

Χαιρετισμό και πρωτοχρονιάτικες ευχές απηύθυναν επίσης: ο κ. Μπαρής Θεόδωρος, Δήμαρχος του Δ. Ερυμάνθου, η  κα. Τογιοπούλου Αναστασία, Αντιδήμαρχος Πολεοδομικού σχεδιασμού του Δ. Πατρέων και των Δημοτικών Ενοτήτων Μεσσάτιδος, Παραλίας και Βραχνεΐκων, ο κ. Σκιαδαρέσης Σπυρίδων, Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, η κα. Σολωμού Αικατερίνη, αναπληρώτρια Τομεάρχης Υγείας του ΠΑΣΟΚ, η κα. Γεωργακοπούλου-Μπάστα Δήμητρα, πρώην Περιφερειάρχης Ηπείρου, ο κ. Αλόκριος Γρηγόριος, Διευθυντής του Κ. Υγείας Χαλανδρίτσας και ο κ. Θεοδωρόπουλος Αθανάσιος του Ασημάκη, Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών του Κ. Υγείας Χαλανδρίτσας.

Όλοι τόνισαν την σημασία της συλλογικότητας για την ανάδειξη και την προώθηση των προβλημάτων στην κατεύθυνση αναζήτησης λύσης σε συνεργασία με τις Αρμόδιες Αρχές. Ευχήθηκαν επίσης υγεία, δύναμη και κυρίως συνέχιση της συλλογικής δράσης και προσπάθειας για την προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας.

Στην συνέχεια ακολούθησε η βράβευση της κ. Κοντογεωργάκη-Θεοδωροπούλου Ιωάννας, η οποία ανακηρύχτηκε Επίτιμη Πρόεδρος του Συλλόγου μας για την πολυετή και πολύπλευρη προσφορά της σ’ αυτόν από ιδρύσεώς του και την τιμητική πλακέτα προσέφερε ο Δήμαρχος Ερυμάνθου κ. Μπαρής Θεόδωρος. Επίσης, ο κ. Πανταζής Κωνσταντίνος έλαβε τιμητική διάκριση για την μεγάλη και μακρόχρονη προσφορά του στον Σύλλογο και η απονομή αυτής έγινε από τον κ. Παναγιώτη Θεοδωρόπουλο.

Την εκδήλωση συντόνισε ο κ. Κουτρόπουλος Γρηγόριος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου και πλαισίωσε μελωδικά η χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Μύλων» (Μπεγουλάκιου).

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης: ο κ. Σπηλιωτόπουλος Χρήστος, εκπρόσωπος Μείζονος Αντιπολίτευσης Δ. Ερυμάνθου, ο κ. Μαυροειδής Παναγιώτης, Πρόεδρος Τ. Ε. Χαλανδρίτσας, ο κ. Θεοδωρόπουλος Αθανάσιος του Ασημάκη, Πρόεδρος του αδελφού Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Κ.Υ.Χ, καθώς και άλλα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου, ο κ. Θεοδωρόπουλος Παναγιώτης, Επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου μας, ο κ. Ντόντορος Ιωάννης, εκπρόσωπος του Φιλοδασικού Συλλόγου Σαραβαλίου και η κ. Μακρή Δήμητρα, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Χαλανδρίτσας και άλλα μέλη αυτού.

Στους παρευρισκόμενους προσφέρθηκαν βασιλόπιτα, αναψυκτικά και ποτά, που ήταν ευγενική χορηγία των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου. Το φλουρί της πίτας, κέρδισε η κ. Καλαμαρά Μαρία και το δώρο που έλαβε ήταν μία ευγενική χορηγία, την οποία προσέφερε στον Σύλλογό μας το S/M Σκλαβενίτης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ευχαριστεί τα μέλη και τους φίλους του, τους φορείς, καθώς και όσους άλλους παρευρέθησαν στην εκδήλωση. Επίσης εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς τον Δήμο Ερυμάνθου για την παραχώρηση της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου, προς το τουριστικό γραφείο PATRAS-TRAVEL για τη διάθεση λεωφορείου,  στη χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Μύλων» (Μπεγουλάκιου), στην Επιχείρηση S/M Σκλαβενίτης, στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και σε όλους όσους υποστηρίζουν με κάθε τρόπο τον Σύλλογο, ευχόμενο καλή χρονιά με υγεία, ευημερία και πρόοδο,  με σεβασμό στην υγεία, στο περιβάλλον και στον άνθρωπο.