Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 1-6-2014



       Την Κυριακή 1η Ιουνίου 2014 ο Σύλλογος Προστασίας Υγείας και περιβάλλοντος της περιοχής του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσης, σε συνεργασία συνεργασία με τον Πολιτιστικό  Σύλλογος Καλάνιστρας, γιόρτασε την παγκόσμια ημέρα του περιβάλλοντος στο χωριό Καλάνιστρα του Δήμου Ερυμάνθου.  
       Το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Καλάνιστρας τελέσθηκε Θεία Λειτουργία στην οποία εκκλησιάσθηκαν τα μέλη και φίλοι του Συλλόγου. 
        Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ατλάντας κ.  ΑΛΕΞΙΟΣ, ο οποίος κατάγεται από την περιοχή μας, και ευρισκόμενος στην Πάτρα, παρεκλήθη υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ να λάβει μέρος στις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο ζωντανός αλλά και με μεγάλη προσφορά Σύλλογος Προστασίας Υγείας της περιοχής του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσης. 
        Ο Σεβασμιώτατος Ατλάντας απεδέχθη την πρόσκληση, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας  και μίλησε επικαιρα αναφερόμενος στο νόημα της εορτής της ημέρας (εορτή των Αγίων Πατέρων της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου 325 μ.Χ.), οι οποίοι Πατέρες είχαν μεγάλη ευαισθησία και προστάτευαν το Φυσικό περιβάλλον, αλλά και στην τεράστια προσφορά του Συλλόγου όχι μόνο στην περιοχή μας, αλλά και στον ευρύτερο, εντός και εκτός της Ελλάδος χώρο. 
       Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος φαρρών Πρωτοπρεσβ.  Δημήτριος Παπαγεωργίου, ο εφημέριος του χωριού π. Σπυρίδων Γκολώνης, ο π. Νικόλαος Βγενόπουλος και ο Ιεροδιάκονος π. Δημήτριος Φαρμάκης, καταγόμεος από το διπλανό χωριό Ροδιά. 
         Μετά την Θεία Λειτουργία, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού της Καλάνιστρας, προσφέρθηκε καφές και στη συνέχεια έγινε εκδήλωση - ημερίδα με το καυτό θέμα της εποχής μας, τη διαχείριση του νερού. 


         Με το πέρας της εκδηλώσεως και οι δύο Σύλλογοι προσέφεραν στους επισκέπτες τσίπουρο, κρασί και μεζέδες.