Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗ ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑ



 

Με λιτότητα  λόγω του Κορωνοϊού γιορτάσθηκε φέτος η Εθνική Επέτειοσ της 28ης Οκτωβρίου 1940 στη Χαλανδρίτσα Αχαΐας, όπως εξάλλου και σε όλη την επικράτεια. 

Το πρωί τελέσθηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου και κατόπιν ώρα 10 π.μ.  τελέσθηκε η Δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου.

Την Δοξολογία τέλεσε ο Πρωτοπρεσβ. π. Δημήτριος παπαγεωργίου, Αρχιερατικός Επίτροπος φαρρών και εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, τη συμμετοχή των Ιερέων π. Νικολάου Δεκή και π. Νικολάου Βγενόπουλου. 

Συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ερυμάνθου κ. Θεόδωρος Μπαρής, Αντιδήμαρχοι, ο τοπικός πρόεδρος, κ. Χαράλαμπος Λαλιώτης, εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων, καθώς επίσης και αντιπροσωπείες των μαθητών Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου Χαλανδρίτσης. 

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίτσης κ. Σοφία Πασχαλίδου, η οποία με λόγο μεστό και κατανοητό, μας μετέφερε νοητά στο Αλβανικό μέτωπο, αλλά και μας προβλημάτισε με το τί σημαίνει η θυσία τους σήμερα για μας.  






Δεν υπάρχουν σχόλια: