Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

ΓΙΟΡΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ


Με μία λαμπρή και συνάμα συγκινητική γιορτή, αποχαιρέτισαν οι απόφοιτοι του Εκκλησιαστικού Λυκείου Πατρών τους συμμαθητές και τους καθηγητές τους, την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015. Στην τελετή παρευρέθη όπως ήταν αναμενόμενο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος. Παρόντες ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Γερβάσιος Παρακεντές, διευθυντής της Εστίας, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Σκιαδαρέσης, τέως διευθυντής του Σχολείου μας, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ερμόλαος Μασσαράς, τέως καθηγητής του Σχολείου μας, η προϊσταμένη Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας κ. Ευγενία Πιερή, ο Πρωτοπρεσβ. π. Δημήτριος Παπαγεωργίου, αρκετοί κληρικοί, καθηγητές, το διοικητικό προσωπικό του σχολείου, γονείς και φυσικά οι μαθητές.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Διευθυντής του σχολείου κ. Ιωάννης Κόττορος, όπου με λόγια αγάπης απευθύνθηκε στους τελειόφοιτους μαθητές και τόνισε ότι η φοίτησή τους στο Εκκλησιαστικό Σχολείο Πατρών αποτέλεσε ένα σημαντικό στάδιο της ζωής τους. Κατόπιν αποδόθηκαν ύμνοι από τη χορωδία του σχολείου υπό τη διεύθυνση του καθηγητή μουσικής κ. Παύλου Μάλλιαρη και ακολούθησε το κεντρικό μέρος της εκδήλωσης, που ήταν η παρουσίαση των Πολιτιστικών και Περιβαλλοντικών προγραμμάτων, τα οποία υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς από τους εκπαιδευτικούς κ. Σμπόρα Ελένη (Αγγλικής φιλολογίας), Δελημάρη Ιωάννη (Χημικό), Μπούτσικα Βασίλειο (Πληροφορικής) και Κώσταλο Νικόλαο (Θεολόγο). Έπειτα επιδόθηκαν τα βραβεία φιλαναγνωσίας της Σχολικλής βιβλιοθήκης και οι τιμητικές διακρίσεις στους μαθητές.
Εκ μέρους του 15μελούς συμβουλίου και των οικοτρόφων της Εκκλησιαστικής Εστίας, μίλησε με λόγια συγκινητικά ο απόφοιτος Μαρίνος Δασκαλάκης καταγόμενος από την Κρήτη, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην αγάπη που εισέπραξε ερχόμενος στο σχολείο μας πριν από τρία χρόνια. Τα λόγια του επισφράγισε με το δικό του χαρακτηριστικό τρόπο, λέγοντας τρεις μαντινάδες...

Ακολούθως ο απόφοιτος Τάσος Αθανασόπουλος απηύθυνε αποχαιρετιστήριο μήνυμα εκ μέρους των αποφοίτων, ευχαριστώντας τον Σεβασμιώτατο για την αγάπη και το ενδιαφέρον του, το Διευθυντή του σχολείου και τους καθηγητές, το διευθυντή της Εστίας, το διοικητικό προσωπικό και τέλος κάλεσε όλους τους συμμαθητές του σε συνάντηση μετά από πέντε χρόνια, στο σχολείο, για να ξαναζήσουν αξέχαστες μαθητικές στιγμές.
Την εκδήλωση επισφράγισε ο Σεβασμιώτατος, που μέσα από τον μεστό και πάντα επίκαιρο λόγο του συνεχάρη τους μαθητές, και ευχαρίστησε το Διευθυντή και τους καθηγητές για το έργο που επιτελούν στο σχολείο. Ακολούθησε μικρή δεξίωση και η απονομή των απολυτηρίων τίτλων σπουδών.
Ο απόφοιτος Τάσος Αθανασόπουλος ανέφερε τα εξής: 
Σεβασμιώτατε, Θεοφιλέστατε, Σεβαστοί Πατέρες, Αξιότιμε κ. Διευθυντά και αγαπητοί μας καθηγητές, Αγαπημένοι μας συμμαθητές.
Άλλη μία σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της. Με αισθήματα χαράς αλλά και πολλής συγκίνησης στεκόμαστε απόψε μπροστά σε μία ιδιαίτερη για μας χρονική στιγμή της ζωής μας. Είναι η στιγμή που ολοκληρώσαμε τη σχολική μας φοίτηση στο Εκκλησιαστικό Λύκειο Πατρών και ετοιμαζόμαστε για άλλες πορείες ζωής.
Μπροστά σ’ αυτό το σταθμό μετάβασης αισθανόμαστε επιτακτική την ανάγκη να απευθύνουμε λόγους ευχαριστίας και ευγνωμοσύνης στον εν Τριάδι Προσκυνούμενον Θεόν καθώς και στους ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα μας και μας βοήθησαν ποικιλοτρόπως.
Αρχικά θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον σεπτό μας ποιμενάρχη, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο, που στάθηκε δίπλα μας ως ακούραστος πνευματικός επιστάτης, με ανύσταχτο ενδιαφέρον και πατρική αγάπη, αγωνιώντας για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου μας αλλά και για την πρόοδό μας. Δεν ήταν λίγες οι φορές που παρά το βεβαρυμμένο του πρόγραμμα, ερχόταν στο σχολείο μας όχι μόνο σε γιορτές και εκδηλώσεις, αλλά και τις καθημερινές, μπαίνοντας ακόμα και μέσα στην τάξη για να μας δει από κοντά, να γίνει ένας από εμάς και να ενημερωθεί για την πρόοδο και τα προβλήματά μας. Ακόμα και τα απογεύματα επισκεπτόταν τα παιδιά που ήταν από άλλες πόλεις και διέμεναν στην εστία. Όλους μας γνώρισε προσωπικά, αποκαλώντας μας με τα μικρά μας ονόματα. Αυτό θα πει Πατέρας!
Οφείλουμε επίσης πολλές ευχαριστίες στον αγαπητό μας διευθυντή κ. Ιωάννη Κόττορο, ο οποίος με πολλή αγάπη, υπομονή και θυσίες βρισκόταν καθημερινά κοντά μας παρά το βάρος των ευθυνών που είχε. Εύρισκε χρόνο, να ακούει τους προβληματισμούς μας, προκειμένου να μας νουθετεί και να μας συμβουλεύει. Και αν καμιά φορά τον στενοχωρήσαμε με τη συμπεριφορά μας, ηθελημένα ή αθέλητα, του ζητούμε ταπεινά συγγνώμη.
Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους καθηγητές μας, με τους οποίους συνεργαστήκαμε αμέτρητες ώρες μέσα στην τάξη. Παλέψαμε μαζί, μοιραστήκαμε χαρές, λύπες, εμπειρίες, τους φορτώσαμε τις αγωνίες μας και τους προβληματισμούς μας,  στο ταξίδι που κάναμε για ένα φτάσιμο στην Καβαφική Ιθάκη. Μαζί με τις ευχαριστίες μας, θα θέλαμε να τους ζητήσουμε ένα μεγάλο συγγνώμη, για όσες φορές με τα λάθη και τις ατέλειές μας φανήκαμε αγνώμονες της θυσίας και της προσφοράς τους. Αγαπητοί μας καθηγητές να ξέρετε ότι εμείς οι έφηβοι ταλαιπωρούμε περισσότερο εκείνους που αγαπάμε και σίγουρα φεύγοντας από εδώ παίρνουμε πολλά από αυτά που μας δώσατε.
Επιπρόσθετα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον πανοσιολογιώτατο αρχιμανδρίτη π. Γερβάσιο Παρακεντέ, ο οποίος με την επικοινωνία και την πατρική του αγάπη καθώς και με τις ιερές ακολουθίες και με το μυστήριο της Ιεράς Εξομολογήσεως, μας ενδυνάμωνε πνευματικά και ψυχικά, ώστε να ανταποκριθούμε επάξια σε κάθε στόχο μας.
Τέλος, ευχαριστούμε όλο το διοικητικό προσωπικό, που με τον τρόπο του έκανε το καθετί, καταβάλλοντας αρκετό κόπο και προσφέροντας υπηρεσίες για την άψογη και εύρυθμη λειτουργία του σχολείου μας. Ιδιαιτέρως τον πρωτοπρεσβύτερο πατέρα Δημήτριο Παπαγεωργίου, που εκτός των άλλων, οργάνωσε και μας συνόδευσε στην πενθήμερη εκδρομή μας.
Στην τρίχρονη διαδρομή μας στο σχολείο και με τη συμπαράσταση όλων σας, πλουτίσαμε τις γνώσεις μας, αποκτήσαμε εφόδια για το μέλλον, κάναμε φιλίες και δημιουργήσαμε όνειρα και προσδοκίες. Και δεν είναι οξύμωρο να μιλάμε για όνειρα και προσδοκίες τώρα, που η πατρίδα μας βιώνει δύσκολες στιγμές, που η κοινωνία, η παιδεία, η οικογένεια και η θρησκεία βάλλονται καθημερινά. Αυτά τα όνειρα θα αποτελούν τους στόχους για την επίτευξη των οποίων θα αγωνιζόμαστε και θα δίνουν περιεχόμενο στη ζωή μας.
Η πνευματική σχέση που δημιουργήσαμε ως μαθητές στο Εκκλησιαστικό μας σχολείο, δεν τελειώνει με το τέλος της σχολικής μας ζωής. Τα εφόδια που πήραμε και τα όνειρα που κάναμε, θα μας συνοδεύουν σε όλη μας τη ζωή. Γιατί εκτός των άλλων, μας μάθατε και να κάνουμε όνειρα…
Γι αυτό δίνουμε ραντεβού εδώ, σε πέντε χρόνια πάλι, στις 18 Ιουνίου 2020, να καθίσουμε ξανά στα θρανία μας και να αναπολήσουμε παλιές αξέχαστες μαθητικές στιγμές.
Σας ευχαριστούμε πολύ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
ΠΕΜΠΤΗ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ, 8:30 μ.μ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ –ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ
Από τον Διευθυντή κ. Ιωάννη Κόττορο.

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΙ ΥΜΝΟΙ
Από τη χορωδία του σχολείου, υπό τη διεύθυνση του κ. Παύλου Μάλλιαρη.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
Από τους εκπαιδευτικούς Ε. Σμπόρα, Ν. Κώσταλο και                    Β. Μπούτσικα.

ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΙΜΗΤΙΚΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ &
ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ
Εκ μέρους του 15μελούς συμβουλίου και των οικοτρόφων της Εκκλησιαστικής Εστίας, από τον απόφοιτο Μ. Δασκαλάκη.

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ
Εκ μέρους των αποφοίτων θα απευθύνει χαιρετισμό ο απόφοιτος   Τ. Αθανασόπουλος.

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΑΤΡΩΝ κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ

ΦΗΜΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

ΜΙΚΡΗ ΔΕΞΙΩΣΗ &

ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΙΤΛΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ


 Οι απόφοιτοι αποφάσισαν να συναντηθούν και πάλι στο Σχολείο μετά από 5 χρόνια

Δεν υπάρχουν σχόλια: