Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024

Η ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΣΤΗΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑ

 


Την 30η Ιανουαρίου, εορτή των Αγίων Τριών Ιεραρχών και Οικουμενικών Διδασκάλων, προστατών των Ελληνικών γραμμάτων και της παιδείας μας, τελέσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Χαλανδρίτσης.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Πρωτοπρεσβ. π. Δημήτριος Παπαγεωργίου,  Αρχιερατικός Επίτροπος Φαρρών, ο οποίος μετέφερε και τις ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, στους μαθητές, δασκάλους και καθηγητές, αλλά και στους γονείς των μαθητών Νηπιαγωγείου, Δημοτικού Σχολείου, Γυμνασίου και Λυκείου Χαλανδρίτσης, οι οποίοι  σύσσωμοι συμμετείχαν στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Συλλειτούργησε μαζί του και ο εφημέριος του χωριού Πρεσβ. π. Νικόλαος Βγενόπουλος.

 Συμμετείχαν επίσης και οι δάσκαλοι του Δημοτικού Σχολείου Λεοντίου, οι οποίοι  δεν μπόρεσαν να μεταβούν στο Λεόντιο, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, μεγάλη χιονόπτωση.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εξεφώνησε η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίτσης, κ. Σοφία Πασχαλίδου, η οποία με λόγο απλό, αλλά μεστό, αναφέρθηκε στη ζωή, την πολυδιάστατη προσφορά, αλλά και την αρετή που καλλιέργησαν οι σήμερα εορτάζοντες άγιοι  και έγιναν οι φωτεινοί μας οδοδείκτες. 

Μετά την Θεία Λειτουργία, στη Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίτσης, έγινε και η κοπή της Βασιλόπιττας και ανταλλάχθηκαν ευχές για μία ευλογημένη, χαρούμενη, ειρηνική και γεμάτη προκοπή και πρόοδο χρονιά.      



Δεν υπάρχουν σχόλια: