Πέμπτη 17 Αυγούστου 2023

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΝΔΗΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΑΠΙΑ ΒΡΥΣΗ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ

 


     Με
λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια γιορτάσθηκε η γιορτή της Αχειροποιήτου Εικόνος του Κυρίου μας στο ομώνυμο εκκλησάκι που βρίσκεται στην περιοχή Σάπια Βρύση του Δήμου Ερυμάνθου.

     Είναι το μοναδικό Εκκλησάκι της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και είναι αφιερωμένο στην Αχειροποίητο εικόνα του Κυρίου μας, ήτοι του Αγίου Μανδηλίου.

     Το Εκκλησάκι το έκτισε, η μακαριστή πλέον Βασιλική Σκόνδρα από τη Χαλανδρίτσα, στα κτήματά της, στην περιοχή Σάπια Βρύση, στις παρυφές του Παναχαϊκού.  Ηθέλησε να χτίσει ένα εκκλησάκι, προς δόξαν Θεού και υπέρ υγείας της οικογενείας της, αφιερωμένο προς τιμήν Αγίου ή άλλου Εκκλησιαστικού γεγονότος, το οποίο να είναι μοναδικό, να μην  υπάρχει και άλλο.

     Μετά από  πολύ περίσκεψη και αφού έλαβε και τις δέουσες πληροφορίες, αποφάσισε να το κτίσει προς τιμήν του Αγίου Μανδηλίου, της Αχειροποιήτου, δηλαδή, Εικόνος του Κυρίου μας.

     Κάθε χρόνο, την 16 Αυγούστου, εορτή της ανάμνησης της μεταφοράς της Αχειροποιήτου Εικόνος του Κυρίου μας από την Έδεσσα της Συρίας στην Κωνταντινούπολη, τελείται Θεία Λειτουργία, την οργάνωση της οποίας έχει αναλάβει ο υιός της κτήτορος, κ. Γεώργιος Σκόνδρας, με την οικογένειά του.

     Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Πρωτοπρεσβ. π. Δημήτριος Παπαγεωργίου, Αρχιερ. Επίτροπος Φαρρών, εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ. Μαζί του συλλειτούργησε και ο π. Παναγιώτης Ταρσινός, εφημέριος Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου Αρόης.

Μετά την Θεία Λειτουργία, οι κτήτορες προσέφεραν παραδοσιακό κέρασμα στη Χαλανδρίτσα, στα μαγαζί «ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΠΑΛΙΑ», το οποίο είναι συνέχεια του καταστήματος που διατηρούσε η κτήτωρ κ. Βασιλική Σκόνδρα.  





        

Δεν υπάρχουν σχόλια: