Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ

 


Για άλλη μια φορά μέσα στη Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα γιορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Ενδόξου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου στο χωριό Πλάτανος Νεζερών του Δήμου Ερυμάνθου. 



Η φετινή γιορτή ήταν απλή και λιτή λόγω της πανδημίας. Οι λιγοστοί κάτοικοι του Πλατάνου, αποβραδίς και ανήμερα ανέβηκαν στην κορυφή του χωριού που βρίσκεται το εκκλησάκι για να ανάψουν ένα κεράκι στον Άγιο Στέφανο, αλλά και τα κανδήλια των κεκοιμημένων προσφιλών τους στο κοιμητήριο που βρίσκεται εκεί. 

Άφησαν με ευλάβεια τα πρόσφορά τους, το λάδι για τα καντήλια  και τις αρτοκλασίες. Τελέσθηκε η Θ. λειτουργία κεκλεισμένων των θυρών και στο τέλος έλαβαν από τον εφημέριό τους π. Ιωάννη Σαμοΐλα αντίδωρο και άρτο για ευλογία.

Της Θείας λειτουργίας προέστη ο Αρχιερατικός Επίτροπος Φαρρών Πρωτοπρεβ. π. Δημήτριος Παπαγεωργίου.

Ευχόμαστε όλοι και προσευχόμαστε η νέα χρονιά να είναι ευλογημένη, καρποφόρα και απαλλαγμένη από την λοιμική νόσο του κορωναϊού, η οποία μαστίζει και βασανίζει ολόκληρο τον πλανήτη μας. 

Είθε Κύριος ο Θεός να ευδοκήσει ώστε να εξέλθουμε της δοκιμασίας αυτής αποκομίζοντας τα θετικά σε σχέση μας με το Θεό, που είναι η μετάνοια, αλλά και η αγάπη για το συνάνθρωπό μας. 

Οι  πρώτες αγιογραφίες στο Ιερό του Ι.Ναού





    

Δεν υπάρχουν σχόλια: