Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΤΗ ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑ

    
 Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια γιορτάσθηκε η μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Αθανασίου του μεγάλου στην Χαλανδρίτσα του Δήμου Ερυμάνθου Αχαΐας. 
      Κατά τον εσπερινό ο ναός ήταν γεμάτος από πιστούς, κυρίως από κατοίκους της ενορίας, οι οποίοι προσέφεραν πολλές Αρτοκλασίες για ευλογία. Της ακολουθίας προέστη ο Αρχιμ. π. Κωνσταντίνος Θεοδωρόπουλος, ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο, αναφερόμενος στη ζωή, αλλά και στο έργο του μεγάλου Πατρός, αλλά και στα μηνύματα που παίρνουμε από τη βιοτή του. 
   

  Την κυριώνυμη ημέρα της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ.
     Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ανέφερε ότι ο Άγιος Αθανάσιος είναι Πολιούχος της Χαλανδρίτσας και εξήγησε με απλό, αλλά και θεολογικό τρόπο τι σημαίνει "πολιούχος" , αλλά και ποιες είναι οι υποχρεώσεις των κατοίκων απέναντι στις ευεργεσίες, στις προσευχές και στις πάμπολλες  δωρεές και την αγάπη του. 
        Στη Θ. Λειτουργία παραυρέθηκαν ο Βουλευτής κ. Άγγελος Τσιγκρής, ο Δήμαρχος κ. Θ. Μπαρής, εκπρόσωποι αρχών και φορέων και πλήθος ευσεβών χριστιανών από την κωμόπολη και από άλλες περιοχές και ιδιαίτερα από την Πάτρα. 








Δεν υπάρχουν σχόλια: