Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ ΣΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ

   
 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάσθηκε η εορτή του Αγίου Φανουρίου στο ομώνυμο ξωκκλήσι στην περιοχή Μακρυκάμπι του Δήμου Ερυμάνθου. 
     Το εκκλησάκι  βρίσκεται σε ωραίο φυσικό περιβάλλον στο δρόμο προς Δεμέστιχα και Λεόντιο, 5 χιλιόμετρα από την διασταύρωση με την οδό Καλαβρύτων και το έχτισε με περισσή αγάπη ο μακαριστός ιερέας π. Δημήτριος Ρόδης, που υπηρετούσε στο Μοίραλι Χαλανδρίτσης. 
        Αποβραδίς τελέσθηκε ο εσπερινός και ανήμερα η Θεία Λειτουργία από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Φαρρών Πρωτοπρεσβ. π. Δημήτριο Παπαγεωργίου. Μαζί του συλλειτούργησαν και οι Ιερείς π. Παναγιώτης Ρόδης, π. Χρήστος Σιαμαντάς και π. Ιωάννης Σαμοΐλα. 
        Πλήθος πιστών συμμετείχαν με ευλάβεια στις ιερές ακολουθίες από όλη την ευρύτερη περιοχή της Χαλανδρίτσης, χωριών του Δήμου Ερυμάνθου και από την πόλη των Πατρών, οι οποίοι με κάθε μεταφορικό μέσο κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό καταθέτοντας την αγάπη τον σεβασμό και την ευλάβειά τους στον νεοφανή Άγιο Φανούριο, φέροντας και τις σχετικές  φανουρίπιττες. 
        Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Δημήτριος, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή και στα θαύματα του Αγίου Φανουρίου, αλλά και στα μηνύματα της εορτής του στον σύγχρονο άνθρωπο.



Δεν υπάρχουν σχόλια: