Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΦΑΡΡΩΝ



Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό στο Βασιλικό Φαρρών.

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ και Αρχιερατικός Επίτροπος Φαρρών Πρωτοπρεσβ. π. Δημήτριος Παπαγεωργίου, ο οποίος  μίλησε επίκαιρα, αναφερόμενος στο γεγονός της εορτής του Αγίου Γεωργίου, αλλά και στο γεγονός της Αναστάσεως του Κυρίου μας, το οποίο αποτελεί τη βάση της πίστεώς μας.


Στη Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε με λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια συμμετείχαν οι Ιερείς π. Χρήστος Σιαμαντάς, εφημέριος του Βασιλικού, ο π. Χρήστος Καγιαβάς, εφημέριος Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Γλαύκου Πατρών, ο π. Δημήτριος Βαβίλης, εφημέριος του ιδρύματος Γηροκομείου Πατρών και ο π. Γεώργιος Πετρούτσος, εφημέριος Αγίας Μαρίνης Τριταίας Πατρών.

Μετά την Θεία Λειτουργία έγινε η καθιερωμένη λιτανεία της Ιεράς εικόνος του Αγίου Γεωργίου μέσα στο χωριό και την ακολούθησε πλήθος κόσμου.

Κατά την Ιερά Λιτανεία, προπορεύονταν ιππείς κρατώντας εικόνα του Αγίου Γεωργίου, που είχαν έλθει από το Βασιλικό και άλλα χωριά, ώστε και με αυτό τον συμβολικό τρόπο να τιμήσουν τον Άγιο Γεώργιο.

Στις ιερές ακολουθίες παρέστη και ο Δήμαρχος Ερυμάνθου κ. Αθανάσιος Καρπής, ο οποίος κατάγεται από το Βασιλικό.


Δεν υπάρχουν σχόλια: