Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2014

ΕΟΡΤΗ ΙΕΡΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΣΤΟ ΕΚΚΛ. ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΜΝΗΜΗΣ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ
Με την δέουσα εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα εορτάστηκε την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014 η μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, εφόρου και προστάτου του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου Πατρών.
Την πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης π. Γερβάσιος Παρακεντές, Διευθυντής της Εκκλησιαστικής Εστίας του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου Πατρών, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Παπαγεωργίου, εφημέριος του Ι. Ναού Αγίου Ανδρέου πολιούχου Πατρών και γραμματέας του σχολείου μας, ο μαθητής της Γ΄ τάξης π. Δημήτριος Σπαθής και ο Διάκονος π. Σωτήριος Μανέτας.
 Έψαλε η χορωδία του σχολείου μας, υπό τη διεύθυνση του Διευθυντού του σχολείου μας κ. Ιωάννου Κόττορου. Τη Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν οι μαθητές, το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό καθώς και αρκετοί παλιοί μαθητές και φίλοι του σχολείου μας.
Ο Αρχιμανδρίτης π. Γερβάσιος Παρακεντές στο επίκαιρο και εποικοδομητικό κήρυγμά του αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ονομάστηκε Χρυσόστομος γιατί από το στόμα του έβγαινε πνευματικό χρυσάφι. 
Σαν Ιεροσπουδαστές έχουμε πρότυπο και παράδειγμα προς μίμηση αυτό τον μεγάλο Πάτερα της Εκκλησίας». Αναφερόμενος στην πνευματική διάσταση του έργου του Αγίου Ιωάννου, τόνισε ότι «ο άνθρωπος για να είναι κοντά στο Θεό πρέπει εκτός από τη μέριμνα του σώματος να έχει και τη μέριμνα της ψυχής.
 Όπως τρώμε και δεν αφήνουμε το σώμα μας νηστικό, έτσι πρέπει να φροντίζουμε και για την τροφή της ψυχής. Και όπως ντύνουμε και περιποιούμαστε το σώμα μας έτσι πρέπει να περιποιούμαστε και την ψυχή μας».

Τέλος ο διευθυντής του σχολείου μας ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και ευχήθηκε ο Άγιος να είναι βοήθεια όλων. Κατόπιν ακολούθησε μικρή δεξίωση στην τραπεζαρία του σχολείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: