Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ

  
  Με τη δέουσα Εκκλησιαστική λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013 η Χριστουγενμνιάτικη γιορτή του Γεν. Εκκλησιαστικού Λυκείου Πατρών. 
    Την Θεία λειτουργία τέλεσαν ο Αρχιμ. π. Γεβάσιος Παρακεντές, ο Πρωτοπρεσβ. π. Δημήτριος Παπαγεωργίου και ο Ιεροδιάκονος  Αντώνιος Στρατηγέλης, μαθητής του Σχολείου. 
      Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, ο οποίος μίλησε στα παιδιά για το βαθύτερο νόημα των Χριστουγέννων. Η Γέννηση του Θεανθρώπου τόνισε ότι αποτελεί βασικό σταθμό στο σχέδιο της Θείας οικονομίας για τη σωτηρία του ανθρώπου.
   Στο σχέδιο αυτό συμμετέχει και ο άνθρωπος προσφέροντας τη μητέρα του Θεανθρώπου "Τί σοι προσενέγκωμεν Χριστέ ... ημείς δε μητέρα παρθένον...".
     Τέλος ευχήθηκε στο Διευθυντή, στους καθηγητές, στο Διοικητικό προσωπικό και στους μαθητές να έχουν υγεία, πρόοδο και οι καρδιές όλων να γίνουν Φάτνη για να υποδεχθούν το Θείο Βρέφος. 
     Στη συνέχεια ακολούθησε μικρή δεξίωση στην αίθουσα τελετών του Σχολείου και πραγματοποιήθηκε γιορτή που ετοίμασαν οι μαθητές και αποδόθηκαν μεταξύ άλλων Χριστουγεννιάτικοι Ύμνοι, κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδος και προβολή ταινίας από τους Αγίους Τόπους.
     Την εκδήλωση έκλεισε με ευχές και ευχαριστίες του ο Διευθυντής κ. Ιωάννης Κόττορος.
    Στην εκδήλωση παρευβέθηκε και ο Σχολικός Σύμβουλος κ. Δημήτριος Δημακόπουλος, υπεύθυνος για το Σχολείο μας.
      Την Δευτέρα  23 Δεκεμβρίου αντιπροσωπεία των μαθητών μαζί με τον Διευθυντή κ. Ιωάννη Κόττορο, τους καθηγητές κ. Παύλο Μάλλιαρη, κ. Βασίλειο Μπούτσικα και τον Πρωτοπρεσβ. π. Δημήτριο Παπαγεωργίου επισκέφθηκαν ιδρύματα της πόλεως των Πατρών και προσέφεραν τρόφιμα, δώρα και έψαλλαν τα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα.
 
      

     

Δεν υπάρχουν σχόλια: