Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΗ ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ

 



          Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια γιορτάσθηκε και φέτος η γιορτή της Αγίας Σοφίας στην Χαλανδρίτσα.

          Την Δευτέρα το βράδυ, 16 προς 17 Σεπτεμβρίου τελέσθηκε η καθιερωμένη από χρόνια Ιερά Αγρυπνία στο εξωκκλήσι του Αγίου Κωνσταντίνου Χαλανδρίτσας, στη μνήμη της Αγίας Σοφίας και των Τριών Θυγατέρων της Πίστεως Ελπίδος και Αγάπης.

          Το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου, βρίσκεται λίγο έξω από τη Χαλανδρίτσα, μέσα σε ένα κατάφυτο από ελιές, αλλά και καταπράσινο τοπίο, στη δεξιά όχθη του Πείρου ποταμού.

          Πλήθος πιστών από την Χαλανδρίτσα, από τα γύρω χωριά, αλλά και από την Πάτρα, προσήλθαν και συμμετείχαν ενεργά στην εόρτιο μνήμη της Μεγαλομάρτυρος Αγίας αψηφώντας τον κάματο της ημέρας, την ζέστη, αλλά και την απόσταση.

          Στην Ιερά Αγρυπνία έλαβαν μέρος οι Ιερείς Πρωτοπρεσβ. π. Δημήτριος Παπαγεωργίου, Πρεσβ. π. Ανδρέας Γεωργουλόπουλος, Πρεσβ. π. Νικόλαος Βγενόπουλος και  Πρεσβ. π. Ιωάννης Σαμοϊλα.

          Στο ταπεινό αναλόγιο του εξωκκλησίου προεξήρχε ο κ. Ιωάννης Κόττορος, Δ/ντής του Εκκλ. Λυκείου Πατρών και Πρωτοψάλτης  του Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελιστρίας Πατρών Μαζί του συνέψαλλαν  οι Ιεροψάλτες του Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Χαλανδρίτσης κ.λ.π..

          Η δημιουργηθείσα χορωδία έψαλλε όχι απλώς πολύ ωραία, αλλά αγγελικά και μέσα στη σιγαλιά της νυκτός, οι ύμνοι ανέβαιναν στον ουρανό παρασύροντας όλους τους παρευρισκομένους σε μια άλλη πνευματική διάσταση.

          Μετά το πέρας της Αγρυπνίας παρετέθη για όλους, παραδοσιακό κέρασμα, το οποίο επιμελήθηκαν κυρίες της Χαλανδρίτσας.    

          Στην όλη διοργάνωση συμμετείχε και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χαλανδρίτσης.      

           


         

           

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: