Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024

Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΣΤΗ ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑ ΠΑΤΡΩΝ

 


Για  άλλη μια φορά στις 11 Σεπτεμβρίου χτύπησαν τα κουδούνια των Σχολείων καλώντας τους μαθητές να εγκαταλείψουν την καλοκαιρινή ραθυμία και ξεχασιά, να ανασκουμπωθούν και να ετοιμασθούν για τη νέα Σχολική χρονιά.

Στη Χαλανδρίτσα Πατρών, έδρα του Δήμου Ερυμάνθου, το πρωί στις 9,00 τελέσθηκε ο αγιασμός για την νέα Σχολική χρονιά στο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίτσας. Τον αγιασμό τέλεσε ο Πρωτοπρεσβ. π. Δημήτριος Παπαγεωργίου, Αρχιερατικός Επίτροπος Φαρρών μαζί με τον εφημέριο Χαλανδρίτσης π. Νικόλαο Βγενόπουλο. Παρευρέθη η Αντιδήμαρχος κ. Ευανθία Μπερδένη και ο τοπικός Πρόεδρος κ. Παναγιώτης Μαυροειδής.

Στη συνέχεια, ώρα 10, τελέσθηκε από τους ιδίους Ιερείς ο αγιασμός στο Γυμνάσιο και Λύκειο Χαλανδρίτσας. Παρευρέθη ο Δήμαρχος Ερυμάνθου κ. Θεόδωρος Μπαρής.

Ο π. Δημήτριος Παπαγεωργίου, μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ για μία σχολική χρονιά ευλογημένη, καρποφόρα και γεμάτη από τον φωτισμό του Αγίου Πνεύματος.   Ευχήθηκε στα παιδιά καλή πρόοδο, καλωσόρισε τους νέους μαθητές και ευχήθηκε στους δασκάλους και καθηγητές η άνωθεν Σοφία να πλημμυρίζει την ύπαρξή τους ώστε να την μεταλαμπαδεύουν στους μαθητές, οι οποίοι είναι το μέλλον μας και η συνέχειά μας,

Ευχήθηκε τέλος στους γονείς και κηδεμόνες πλουσίαν την Χάριν του Θεού «εν τοις έργοις ημών» . 






 

Δεν υπάρχουν σχόλια: