Κυριακή 14 Ιουλίου 2024

Η ΠΡΩΤΗ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΒΑΣΙΟΥ ΤΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΣΤΗΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑ

 

  

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια γιορτάσθηκε για πρώτη φορά η εορτή του Αγίου Γερβασίου των Πατρών, την 30η Ιουνίου 2024, στο πρώτο Εκκλησάκι Πανορθοδόξως που έγινε στη Χαλανδρίτσα και ενεκαινίσθη από το τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ στις 8 Ιουνίου, ώστε να είναι έτοιμο για την ημέρα της μνήμης του και την πρώτη πανήγυρη.

Αποβραδίς τελέσθηκε πανηγυρικός εσπερινός, στον οποίο προέστη ο Πρωτοπρεσβ. π. Δημήτριος Παπαγεωργίου, Αρχιερατικός Επίτροπος Φαρρών, ο οποίος εκπροσώπησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ και μετέφερε τις ευχές του και τις ευλογίες του.

Την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, από τον εφημέριο π. Νικόλαο Βγενόπουλο.

Το Εκκλησάκι κατεκλύσθη από τους κατοίκους της Χαλανδρίτσας, αλλά και από άλλους πιστούς των γύρω χωριών, και πολλών Πατρινών καταγομένων από τη Χαλανδρίτσα. Όλοι έμειναν έκθαμβοι από το κάλλος του Ιερού αυτού Ναού.    


Την επομένη Ημέρα 1η  Ιουλίου, εόρτασε και ο Ιερός Ναός των Αγίων Αναργύρων του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσης.

Των Ιερών Ακολουθιών προέστη ο Πρωτοπρεσβ. π. Δημήτριος Παπαγεωργίου, συμπαραστατούμρνος από τους Ιερείς του χωριού π. Νικόλαο Βγενόπουλο, αλλά και από τον πολιό Ιερέα π. Νικόλαο Δεκή, ο οποίος άγει αισίως τα υπέρ τα ενενήκοντα έτη του.

Ο π. Δημήτριος,  μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ προς τον Διευθυντή, το Ιατρικό, Νοσηλευτικό και Διοικητικό Προσωπικό του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσης.

Στις Ιερές Ακολουθίες παρέστη όλο το προσωπικό του Κ.Υ. Χαλανδρίτσης, καθώς επίσης και όλοι σχεδόν οι υπηρετήσαντες και συνταξιοδοτηθέντες από οποιαδήποτε θέση στο Κ.Υ.Χ..

Στην Θεία Λειτουργία έψαλλαν οι ομογενείς αδελφοί από τις Η.Π.Α. Δημήτριος (Τζίμης) και Γρηγόριος Τσίγκας. 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: